Laden Evenementen

4×10=30: Frank van Pamelen Bas Jongenelen bij De Schalm

Informatie
Datum:
08 februari 2023
Tijd:
20:00 tot 22:00
Prijs: €10,
Locatie:Cultureel centrum de Schalm

Voor sommigen is poëzie is plechtigs, iets verhevens. Maar er zijn ook gedichten om mee te lachen. Light verse is de engelse term waarmee ze vaak worden aangeduid.

Bas Jongenelen, gepromoveerd op zestiende-eeuwse humor, is docent letterkunde aan de Fontys Lerarenopleiding. Hij weet veel van het genre “lichte gedichten” en kan daar smakelijk over vertellen. Frank van Pamelen tipte ons toen we op zoek waren naar iemand die in dit genre thuis was.

Frank van Pamelen, geboren Zeeuw “getogen” Tilburger, is op veel literaire terreinen actief: cabaret, jeugdliteratuur, thrillers, liedjes, columns en ook “light verse”. Lichte gedichten zoals hij het genre zelf aanduidt. Hij won er ooit de Kees Stipprijs mee. Vanavond laat hij voorbeelden horen uit eigen werk, maar ook andere grootheden op dit terrein komen aan de beurt.

Over Theater Cultureel Centrum de Schalm

De Schalm is een uitnodigend sfeervol gebouw waar ontmoeting, cultuur en theater samengaan. Dit alles tezamen met een kwalitatief goede dienstverlening. De diverse ruimten en faciliteiten maken de Schalm bijzonder geschikt voor tal van activiteiten, zowel grootschalig als klein van opzet. Met een uitgebreid theaterprogramma, veel faciliteiten en mogelijkheden hét Cultureel Centrum van Berkel-Enschot.