Laden Evenementen

60+ beurs in wijkcentrum Heyhoef

Informatie
Datum:
01 oktober 2022
Tijd:
10:00 tot 16:00
Locatie:Wijkcentrum Heyhoef

Op zaterdag 1 oktober vindt de 20e editie van de 60+ beurs plaats in wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 2 in Tilburg.

Thema

Rondom het centrale thema “Wat kan ik nu al doen om straks gezond en gelukkig oud te worden?” presenteren organisaties op het gebied van zorg, wonen, welzijn en financiële dienstverlening hun producten en diensten in een gezellige, informele setting. Wijkcentrum Heyhoef en de bibliotheek worden omgetoverd in een levendig decor waarin alles draait om comfortabel oud worden. Onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers kun je gratis informatieve workshops en presentaties bijwonen.

De 60+ beurs begint ’s ochtends om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur en de entree is gratis. Inschrijven voor de workshops kan op de beurs zelf.

Lezingen en workshops

  • Levenstestament, nut of noodzaak?
    Nalatenschapsafwikkelaar en mediator José Appels gaat in haar interactieve presentatie dieper in op wat er allemaal komt kijken bij het goed regelen van een erfenis – https://joseappels.nl/ .
  • Dementievriendelijk Tilburg; kan ik er wat aan doen?
    Wies Arts laat in haar workshop Dementievriendelijk Tilburg; kan ik er wat aan doen? zien dat iedereen kan bijdragen aan een dementievriendelijke wijk of buurt. Of het nu is als buurman, ondernemer, sportvereniging, biljartclub of huisarts. https://www.wijzijnzet.nl/over-zet/wij-zijn-zet/team/wies-arts-drs  
  • Actieve voorbereiding op ouder worden
    De manier waarop de zorg voor ouderen is georganiseerd is op korte termijn niet meer haalbaar. Jory Elshout-Lems en Monique Cooijman van Samen richting geven aan ouderenzorg in Brabant dagen deelnemers in een interactieve workshop uit met elkaar in gesprek te gaan over de vraag: Hoe bereidt u zich voor op uw oude dag?  www.samenrichtinggeven.nl/anderverhaal