Laden Evenementen

Afsluiting residentie Djenné Fila bij Allemans

Informatie
Datum:
03 februari 2023 15:00
-
05 februari 2023 17:00

Op 3, 4 en 5 februari sluit kinderboekenillustrator Djenné Fila haar residentie bij Allemans in stijl af met een mooi programma. Djenné heeft een fijne balans gevonden bij Allemans, waarin ze kon deelnemen aan de sociale activiteiten en het in stand houden van haar eigen creativiteit en het maken van haar aandachtige illustraties. Zo hielp zij met het verwerken van vergeten fruit, nodigde ze kunstenaars uit die inspireren en hielp ze met het recyclen van speelgoed tijdens de Sinterklaasactie. Maar bovenal vond ze tijdens de residentie inspiratie in de natuur en rust van Moerenburg om te werken aan een serie troostkaarten en illustraties voor een nieuwe permanente tentoonstelling in Natuurmuseum Brabant.

Expositie

Met haar illustraties opent Djenné de deur naar verschillende werelden en neemt kinderen en volwassenen mee op reis. Ze nodig je in deze expositie uit om in haar geïllustreerde kinderboeken te stappen: Van het oude Egypte met zijn farao’s, via een magisch sprookjesbos met een vuurvogel, naar de beestjes in je eigen achtertuin. Daarnaast toont Djenné de serie ‘Troostkaarten’ die ze heeft ontworpen tijdens haar residentie en waarmee ze een alternatief biedt op het beperkte aanbod kaarten voor verschillende soorten verlies.

Programma

Op vrijdag 3 februari verzorgt Djenné een besloten illustratieworkshop voor ouder en kind aan members van Stichting Quiet. Tussen 15.00 en 17.00 uur is de expositie open voor publiek. Je kunt Djenné ontmoeten en
een van haar boeken laten signeren.

Op zaterdag 4 februari kun je van 13.00 tot 14.00 uur deelnemen aan een workshop fantasiedier illustreren. De workshop is toegankelijk voor iedereen vanaf zes jaar. In deze tekenworkshop laat kinderboekenillustrator Djenné Fila  zien hoe je in haar stijl een eigen illustratie kan maken. Je mag ook aan de slag met het papier en de tekeningen die ze voor haar kinderboek ‘De vuurvogel’ heeft gebruikt. In een uurtje laat Djenné zien hoe je met je eigen fantasie de mooiste illustraties kunt maken. Er is plek voor 25 personen. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar: djennefila@gmail.com. Tussen 14.00 en 17.00 uur is de expositie ook open voor publiek.

Zondag 5 februari bezoek je de expositie tussen 13.00 en 17.00 uur. Ook dan kun je Djenné ontmoeten en een van haar boeken laten signeren.