Laden Evenementen

Americas: een avontuurlijk concert bij Schouwburg Concertzaal Tilburg

Informatie
Datum:
25 maart 2023
Tijd:
20:30 tot 23:00
Prijs: €22,50
Locatie:Schouwburg Tilburg

Zaterdag 25 maart is ‘Americas’ te zien bij Schouwburg Concertzaal Tilburg. Dit avontuurlijke concert begint om 20:30 uur en duurt tot 23:00 uur. Kaarten zijn te koop via de website en kosten €22,50,-.

Het verhaal van ‘Americas’, vernoemd naar de Italiaanse ontdekkingsreiziger Amerigo Vespucci, begint in 1942 met de ontdekking van de huidige Bahama’s door de Italiaanse ontdekkingsreiziger in Spaanse dienst Christoforo Columbus. In een kort tijdsbestek ontstond een unieke en diverse muziekcultuur met stijlen als de Colombiaanse Cumbia, de Mexicaanse Huapango, Braziliaanse Samba en diverse jazz-vormen uit de USA. Deze en andere muziekgenres vormen de rode draad bij het concert ‘Americas’.

Een mooi thema in de reeks van succesvolle projecten van Orkest L’ Aventure Musicale. Tijdens deze avond gaat Peter-Paul van Esch met zijn orkest en het publiek op avontuur met muziek uit meerdere Noord- en Zuid-Amerikaanse landen. Je hoort onder andere het fantastische concertwerk Huapango van de Mexicaanse componist José Pablo Moncayo en Three dance Episodes from ‘On the Town’ van Leonard Bernstein. Daarnaast speelt het orkest samen met Popkoor Prestige, twee zangsolisten en wordt er gedanst.

Informatie

  • Datum: zaterdag 25 maart;
  • Locatie: Schouwburg Concertzaal Tilburg;
  • Een kaartje kost €22,50,-;
  • Het concert duurt van 20:30 uur tot 23:00 uur;
  • De voorstelling heeft een pauze;
  • Tickets? Bestel ze op de website.