Laden Evenementen

AMPA: Haydns laatste woorden

Informatie
Datum:
02 april 2023
Tijd:
11:30 tot 13:30
Prijs: €10,
Locatie:Cultureel centrum de Schalm

Denk je in Nederland aan Pasen, dan kom je al snel uit bij de Matthäus-Passion van Bach. De Academy of Music and Perfoming Arts (AMPA) in Tilburg vond het tijd worden om die traditie eens te doorbreken.

Joseph Haydns Sieben letzte Worte unseres Erlösers am Kreuze is een passie-/paaswerk dat niet zo vaak wordt uitgevoerd, zeker niet in de versie voor fortepiano. De fortepianostudenten van Keiko Shichijo en de compositiestudenten van Anthony Fiumara sloegen daarom voor dit concert de handen ineen. Ze maakten een nieuwe versie van Haydns Zeven laatste woorden, waarbij de oorspronkelijke delen hier en daar worden vervangen door nieuw gecomponeerde muziek. Daarmee komen Haydns thematiek en muziek in een actueel daglicht te staan.

Meer informatie

Studenten Academy of Music and Perfoming Arts Tilburg slaan handen ineen tijdens de avond, daardoor kunnen de studenten van Fontys het evenement gratis bezoeken. Reserveren is verplicht! Geen student van Fontys? Geen zorgen, je kunt gewoon een kaartje aanschaffen, een ticket kost slechts €10,00. Verzilver hier een ticket!