Laden Evenementen

Amsterdam Sinfonietta in de Schouwburg

Informatie
Datum:
08 oktober 2022
Tijd:
20:30 tot 21:40
Prijs: Variërend
Locatie:Schouwburg Tilburg
Amsterdam Sinfonietta in de Schouwburg

Explosieve strijkersmuziek met acrobatische dans bij Amsterdam Sinfonietta en ISH. Honderd jaar geleden schreef T.S. Eliot zijn legendarische gedicht The Waste Land. In dit gedicht toont Eliot een wereld die aan duigen ligt. Waar kun je dan nog heen, is er hoop? Nu, in 2022 zitten we weer volop in de crisis. Kenmerkend voor deze crisis is volgens Marco Gerris (choreograaf ISH Dance Collective) en Candida Thompson (artistiek leider Amsterdam Sinfonietta) een gebrek aan verbinding, met jezelf, met de ander en met de wereld om ons heen.

Drie dansers van ISH, drie acrobaten van Bencha Theater en de strijkers van Amsterdam Sinfonietta vinden elkaar. Muziek van de Iraanse componist Farokhzad Layegh, aangevuld met composities van Igor Stravinsky, Fazil Say, Valentyn Silvestrov en Rik Ronner stuwt de performers in een flow. Het barre land zet alle zintuigen weer op scherp.

Meer info

De voorstelling is op zaterdag 8 oktober te zien, Amsterdam Sinfonietta begint om 20:30 en duurt tot 21:40. Tickets koop je hier! Een kaartje kost €32,50. Ben je 26 jaar of jonger? Dan betaal je slechts €12,50 voor een kaartje.