Laden Evenementen

Antropoceen, de musical – Club Gewalt bij Theater De Nieuwe Vorst

Informatie
Datum:
03 maart 2023 20:30
-
04 maart 2023 00:30
Prijs: €17
Locatie:Theater De Nieuwe Vorst

Op vrijdag 3 maart kan je een musical zien bij Theater De Nieuwe Vorst. om 20:30 uur begint de musical, een normaal kaartje kost €17, als je studeert of onder de 25 bent kost een kaartje €10.

Club Gewalt goes musical. Waarom? Omdat het nodig is. Science made it official. We zijn met de hele aardkloot een nieuw geologisch tijdperk binnengelopen, waarin de mens de grootste invloed op de bovenste aardlaag vormt het Antropoceen.

In een wervelende opening-song waar Walt Disney een puntje aan kan zuigen, bezingt De Mens het prachtige Nederlandse natuurlandschap; de bloembollenvelden, de polders, de afsluitdijk. Maar dan breekt er ineens een dijk door die het prachtige lied ruw verstoort. Het is Oceaan, die de alarmbellen komt luiden grondstoffen raken uitgeput, klimaten kantelen, volgens de laatste berekeningen zijn binnen acht tot elf jaar de zogenaamde tipping points bereikt en David Attenborough heeft al een film gemaakt die afscheid neemt van onze geliefde Gaia. Met behulp van zijn nieuwe vrienden de Kwallen, zet De Mens zijn schouders eronder en begint te smijten met innovatieve eco-engineering. Maar is het genoeg om een apocalyps te voorkomen?

Antropoceen, de musical maakt de complexiteit van deze ecologische crisis verteerbaar in een meeslepend epos met liedjes en dansjes.

Informatie

Voor meer informatie of tickets kopen? Check zeker even de website.