Laden Evenementen

Barrelhouse komt met optreden bij Heyhoef-Backstage

Informatie
Datum:
18 december 2021
Tijd:
15:00 tot 17:00
Prijs: €15,

Het was even schrikken voor Heyhoef-Backstage toen de BB King Experience hun toer naar Europa cancelde, maar door snel te schakelen komt nu een van de roemrijkste Nederlandse bands het wispelturige concertjaar van 2021 afsluiten. Met inmiddels twee Edisons op zak komt niemand minder dan Barrelhouse naar het POP-UP podium in de Reeshof! Dus nu hebben ze toch een club blues legendes op de planken staan, niet uit de USA maar gewoon uit ons kikkerlandje. Vanwege de avond lockdown is dit een middagconcert geworden.
Sinds hun bestaan wordt Barrelhouse geroemd om de energieke, enthousiaste live optredens met als middelpunt de krachtige warme stem van Tineke Schoenmaker.

Inspiratie

Sinds vijfenveertig jaar haalt Barrelhouse de inspiratie uit de blues, speelt de blues, maar zoekt zijn weg ook over de paden van de folk, country, jazz en soul. Klein en verstild, en rijk en uitbundig, centraal altijd de intrigerende, warme stem van Tineke. In vijfenveertig jaar heeft Barrelhouse meer dan 2000 concerten gespeeld. Maar ieder concert heeft de inzet en het enthousiasme alsof ’t het eerste concert is.

Jubileum

In 2019 vierde Barrelhouse het 45 jarig bestaan met de release van een box met alle 12 albums. Ter ondersteuning werd er onder het motto 45 Years on the Road het hele jaar getoerd. Spelen is wat Barrelhouse het liefst doet. Blues leent zich bij uitstek om vol uit te halen: uitbundige swing, fijn hamerende piano, vonken uit de gitaren. Tineke weet er ook weg mee, zij kan het geheel nog extra opzwepen. Maar de blues heeft ook zijn romantisch intieme kant. Barrelhouse weet hoe klein je een blues kunt spelen, ook met z’n zessen. Hoe intiem dat kan worden en hoe de lyrics dan een grotere rol krijgen. De essentie van de blues is een stem en een gitaar. Voor Barrelhouse is dat een stem en een band, vol elektrisch of intiem akoestisch. Tineke Schoemaker zingt met grote vanzelfsprekendheid een vurige blues, fel getimed, of een ontroerend klein nummer, zacht en licht hees.

Bezetting

Tineke Schoemaker vocals – Johnny LaPorte gitaar – Guus LaPorte gitaar – Han van Dam piano – Bob Dros drums – Jan Willem Sligting bass, accordeon

Extra informatie

Lijkt het jou leuk om hier bij te zijn? Dat kan! Bestel gemakkelijk je kaarten via de website en zorg dat jij er bij bent. De voorstelling begint om 15:00 uur maar de zaal zal al om 14:30 uur open zijn.