Laden Evenementen

BEAT Plastic Waste bij de LocHal in Tilburg (concert)

Informatie
Datum:
19 november 2021
Tijd:
19:30 tot 22:00

 
BEAT Plastic Waste in de Bibliotheek is een project van Rogier De Nijs in samenwerking met Bibliotheek Midden-Brabant. Met dit project verzet drummer Rogier De Nijs zich tegen de wegwerpmaatschappij en in het bijzonder plastic afval. Hij verbaast zich over het gemak waarmee plastic voor eenmalig gebruik wordt gefabriceerd en verkocht – en daarna op een vuilnisbelt of in de oceaan belandt. De Nijs laat zich inspireren door deze tijd van verspilling en vervuiling en maakt van plastic afval volwaardige muziekinstrumenten, waarmee hij hypnotiserende ritmes en vervreemdende geluidslandschappen componeert. Kinderen gaan tijdens de Workshop Percussie aan de slag om een vette BEAT te maken met afval op zaterdag 6 november in Bibliotheek Waalwijk en op woensdag 10 november in de Bibliotheek LocHal.

Sla je slag

Sla je slag met plastic afval Onder de leiding van een ervaren workshop docent gaan kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud ‘aan de slag’ tijdens de workshop percussie; Je ontdekt de klanken uit plastic afval en maakt uiteindelijk samen met de groep een vette BEAT met afval. Deze BEAT wordt vervolgens opgenomen, en verwerkt in een gezamenlijk videokunstwerk. Hoe maak je met plastic emmers, oude specie kuipen en flessen shakers muziek? Dat leer je hier!

Concert

Concert ‘Soundtrack of the Plastic Age’ Aan het eind van het project geeft Rogier De Nijs samen met Sjaak van Dam een concert onder de noemer Soundtrack of the Plastic Age. Op 19 november is het afsluitende concert in de LocHal voor alle leeftijden. Het publiek komt de Bibliotheek binnen en wordt geconfronteerd met plastic afval. Op de plek van het concert is een vuilnisbelt te zien; een apocalyptische wereld zo lijkt het. Het is een fantasiewereld bezaaid met plastic, een surrealistisch landschap. In dit landschap bespelen twee percussionisten een scala aan instrumenten gemaakt uit plastic afval. De muziek is enigszins vervreemdend maar zeer ritmisch en hypnotiserend. Door het gebruik van videoprojecties ontstaat er een 3D totaalbeeld.

Extra informatie

Data workshops: Zaterdag 6 november in de Bibliotheek Waalwijk Tijd: 14.00 – 15.30 uur Aanmelden in de bibliotheek of via waalwijk@bibliotheekmb.nl

Woensdag 10 november in de Bibliotheek LocHal Tijd: 15.00 – 16.30 Aanmelden via digilab@bibliotheekmb.nl

Datum concert: Vrijdag 19 november in de Bibliotheek LocHal Tijd: 19.30 – 22:00

Aanmelden via digilab@bibliotheekmb.nl