Laden Evenementen

Behzod Abduraimov – Kamermuziek Souvenir bij Schouwburg Concertzaal Tilburg

Informatie
Datum:
06 maart 2022
Tijd:
20:00 tot 22:00

Bezhod Abduraimov komt zondag 6 maart naar de Schouwburg Concertzaal Tilburg! Hij treedt op in de Concertzaal en de voorstelling start om 20:00 uur. De pianist beloofd een spektakel neer te zetten. 

Behzod Abduraimov

Pianist Behzod Abduraimov uit Oezbekistan is befaamd door zijn diepgang en strelende toonvorming. In elke uitvoering zit wel een fluistermoment. Beide facetten van zijn spel staan de heftige romantische passages van dit pianoconcert zeker niet in de weg, want op de momenten dat het er op aan komt, gooit Abduraimov zich met passie in de strijd. De pianist soleerde bij onder meer de Münchner Philharmoniker, het Boston Symphony Orchestra en de Los Angeles Philharmonic, waarbij hij samenwerkte met dirigenten als Vladimir Ashkenazy en Valery Gergiev. Zijn opnames van pianoconcerten van Prokofjev en Tsjaikovski oogstten veel lof. Ook met het programma dat Behzod Abduraimov in Tilburg gaat spelen, zal hij aantonen dat hij tot de toppianisten gerekend mag worden.

Programma

  • Liszt: Benediction de Dieu dans la solitude, S173/3
  • Rachmaninov: Variations on a Theme of Corelli, Op.42
  • Pauze
  • Florence Price: Fantasie (1929)
  • Mussorgsky: Pictures at an Exhibition

Tickets?

Wil jij dit pianoconcert bijwonen? De tickets zijn via deze website te verkrijgen en kosten 35 euro. De voorstelling begint om 20:00 uur en zal tot 22:00 uur duren.