Belevingswandeling Moergoed dagbesteding

Informatie
Datum:
03 juni 2023
Tijd:
11:00 tot 16:00
Prijs: Gratis

Een open dag, maar dan net even anders. Op zaterdag 3 juni kun je bij zorgtuin en zorgkeuken Moergoed een belevingswandeling lopen. Ervaar hoe het is om mee te werken in de dagbesteding. Wandel op je eigen tempo langs verschillende punten in de biologische tuin en keuken. Maak zo kennis met onze werkplek.

De rustige, groene omgeving is voor veel deelnemers erg waardevol. Nanda Wassink, begeleider en eigenaar: ‘Omdat de mensen juist zo houden van de kleinschalige, rustige plek organiseer ik een alternatieve open dag. Dat wat zo belangrijk is, wil ik benadrukken: de sfeer van onze plek opdoen zonder veel prikkels van een grootse open dag. Zodat de mensen die hier mogelijk in de dagbesteding willen werken ook zelf kunnen komen ervaren hoe het hier is’.

Moergoed is een dagbesteding in tuin en keuken in Udenhout. De werkzaamheden vinden plaats op de locatie van biologische pluktuin Sprankenhof in Udenhout. Jongvolwassenen met een hulpvraag dragen hier bij aan het geheel. Nanda: ’De natuur is een inspiratie voor onze manier van werken. Op het ritme van de seizoenen en het weer doet iedereen wat op dat moment kan. Ooit begonnen als zorgimkerij en inmiddels uitgegroeid naar zorgtuin en -keuken. We zaaien, planten, wieden, oogsten in de tuin en verwerken de oogst in de keuken’.

De belevingswandeling is voor iedereen vrij te lopen. Onderweg krijg je een indruk van de omgeving. Is er wat te proeven. En wordt er ruimte gemaakt om te vertragen en stil te staan bij wat voor jou belangrijk is. Kom langs op 3 juni. De wandeling kan gelopen worden van 11.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie www.moergoed.nl