Laden Evenementen

Betoverende Pianisten bij Het Cenakel

Informatie
Datum:
20 februari 2022
Tijd:
16:00 tot 18:00
Prijs: €22,50

Op 20 februari is het tijd voor Betoverende Pianisten bij Het Cenakel. Na een lange tijd niks kunnen we eindelijk weer genieten van een avond vol heerlijk piano geluid. Lijkt jou dit wat? Lees dan snel verder!

Betoverende Pianisten

De in Rusland geboren pianist Nikolai Demidenko (1955) studeerde aan het Gnessin Instituut bij Anna Kantor en aan het Moskou’s Conservatorium bij Dmitry Bashkirov. Hij trad op bij vele vooraanstaande orkesten en met grote dirigenten als Yuri Temirkanoff, Sir Roger Norrington en Charles Dutoit. Ook was hij een van de prijswinnaars van de Montreal International Music Competition en de International Tchaikovsky Competition.

Gezaghebbende interpretaties van meer dan 50 pianoconcerten waaronder die van Beethoven, Chopin, Brahms, Prokofiev en Rachmaninov brachten Demidenko wereldwijde erkenning. Zijn gepassioneerde, virtuoze vertolkingen en zijn volstrekt eigen muzikale persoonlijkheid maken hem tot een van de meest bijzondere pianisten van deze tijd.

In 2014 werd hem een eredoctoraat verleend door de University of Surrey als waardering voor zijn buitengewone bijdrage aan de muziekfaculteit van de universiteit. Zijn discografie omvat bijna 40 cd’s. Voor Hyperion Records nam hij 20 albums op, met als laatste het 2e en 3e Prokofiev concert.

In het Cenakel speelt Demidenko werken van Bach, Scarlatti en Schubert.

Extra informatie

Lijkt het jou leuk om hier naar toe te gaan? Dat kan! Reserveer gemakkelijk jouw kaarten door een mail te sturen naar: info@cenakel.nl. Betalingen worden bij aankomst contant voldaan. Kosten van deze voorstelling zijn €22,50.