Laden Evenementen

Bijeenkomsten over zwerfafval met Futurelab, Tilburg Schoon en GoClean

Informatie
Datum:
20 oktober 2021
Tijd:
19:00 tot 22:00
Prijs: gratis

Erger jij je ook zo aan al dat afval langs de weg en in parken? Zwerfafval is voor velen een doorn in het oog. Wat kunnen we eraan doen? Het FutureLab, Tilburg Schoon en GoClean slaan de handen ineen en gaan graag met jou het gesprek aan! We organiseren een tweetal bijeenkomsten welke staan gepland op 20 oktober en 3 november 2021. In deze bijeenkomsten willen we met jou in gesprek over het zwerfafvalprobleem. Dit doen we in het FutureLab in de LocHal. Bij droog weer lopen we ook een klein rondje door de stad.

Meer dan alleen opruimen

We verzamelen zwerfafval, maar zoeken er ook informatie over. Deze informatie kan ons helpen bij het vinden van preventieve oplossingen. Staan er bijvoorbeeld voldoende afvalbakken? Waar komt het zwerfafval vandaan? Welke items komen we het meest tegen? En kunnen we dit door samen te werken wellicht voorkomen?

Programma

Op woensdag 20 oktober komen we eerst in het Futurelab samen voor de startbijeenkomst. We vertellen je graag meer over zwerfafval in Tilburg, de Gemeente Tilburg vertelt meer over de plannen binnen het Tilburg Schoon programma en we geven uitleg over het verzamelen van zwerfafval met de Litterati-app. Bij goed weer geven we nog een live demonstratie tijdens een korte wandeling door de stad. In de tweede bijeenkomst op woensdag 3 november zullen we samen met de resultaten analyseren en verder met elkaar in gesprek gaan.

Aanmelden

Wandel en praat je mee? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar futurelab@bibliotheekmb.nl. Je meld je dan aan voor de reeks van 2 bijeenkomsten. Deelname is gratis.