Laden Evenementen

Blij op burendag: alternatieve blijmarkt in de Reeshof

Informatie
Datum:
24 september 2022
Tijd:
14:00 tot 17:00
Prijs: Gratis
Locatie:Reeshof
Flyer Blijmarkt Reeshof

Op burendag, zaterdag 24 september, organiseren bewoners en professionals van 14:00 tot 17:00 uur een alternatieve blijmarkt tegenover het Buurmalsenplein in de Tilburgse wijk Reeshof. Op de kleedjes vinden bezoekers dit keer geen spullen en speelgoed, maar dromen, wensen en talenten. De organisatoren willen bewoners en andere geïnteresseerden op ludieke wijze laten zien wat voor mooie initiatieven er al in de buurt plaatsvinden en gaan op zoek naar andere buurtgenoten om de buurt nóg meer te laten bruisen. 

Gekantelde Buurt

In Gesworen Hoek werken buurtbewoners en partners in de wijk met elkaar samen om tot oplossingen te komen. Het uitgangspunt daarbij is dat bewoners in overleg meer voor zichzelf en voor anderen kunnen gaan betekenen. Dit wordt ook wel de Gekantelde Buurt genoemd. Het doel van de Gekantelde Buurt is om bewoners tegen lagere kosten een betere positieve gezondheid te laten ervaren. Dat inwoners worden uitgedaagd om mee te doen, hun talenten kunnen inzetten, naar elkaar omkijken en samen met hun kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien.

Uit eerdere gesprekken met buurtbewoners kwam naar voren dat het leren kennen en tot leven brengen van de aanwezige krachten in de wijk, bovenaan het verlanglijstje van veel bewoners staan. Een betrokken groep bewoners en professionals is hiermee actief aan de slag gegaan en gaat wensen en dromen in de buurt ophalen met als uiteindelijk doel de gemeenschap verder te versterken.

Creatieve oplossingen

Pim Rolsma, kwartiermaker Gekantelde Buurt en projectleider Buurtgericht werken bij ContourdeTwern: “Om je gezond te voelen is, het belangrijk dat je het gevoel hebt dat je ‘ertoe doet’ en dat je ‘ergens bij hoort’. Dat je, ongeacht je achtergrond, een kans krijgt om op basis van je talent of interesse écht mee te doen. In de Gesworen Hoek brengen we deze kanteling op gang door naast inwoners te gaan staan en samen creatieve oplossingen te bedenken. Vanuit de behoefte van de inwoners gaan we samen doen wat nodig is, gebruikmakend van de energie die er al in de wijk is en door activiteiten in de wijk voor iedereen centraal te stellen.”

Meer informatie

 Het programma duurt van 14:00 tot 17:00 uur en vindt plaats tegenover het Buurmalsenplein. De blijmarkt is gratis toegankelijk.