Laden Evenementen

Boekenweek bij Gianotten Mutsaers: Interview met Joris Linssen

Informatie
Datum:
16 april 2022
Tijd:
16:00 tot 17:00
Prijs: Gratis

De 87ste Boekenweek, het traditionele lezersfeest in boekhandels en bibliotheken, vindt plaats van zaterdag 9 t/m maandag 18 april (Tweede Paasdag). Dit jaar schreef Ilja Leonard Pfeijffer het Boekenweekgeschenk: Monterosso mon amour. Marieke Lucas Rijneveld nam het Boekenweekessay voor haar rekening. Het Boekenweekgeschenk krijg je cadeau bij aankoop van een Nederlandstalig boek vanaf €15,-. Lees snel verder.

Het thema van dit jaar is Eerste Liefde. De 87ste Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende, die je niet kon vermoeden. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften, onzekerheden en twijfels openbaart zich aan je en om woorden te geven aan die emoties, wenden we ons telkens weer tot de dichters en schrijvers. De ervaring van de eerste liefde is zo universeel, van alle tijden en alle windstreken, dat het in de literatuur wemelt van de eerste liefdes. Natuurlijk viert Gianotten Mutsaers ook een feestje in de winkel: Vier de Liefde met Discodip, luister naar de Junior stadsdichter of schuif aan bij het interview met Joris Linssen.

Interview met Joris Linssen over zijn eerste literaire werk: het boek ‘Louis’

Tv-personality Joris Linssen vertelt het verbijsterende en inspirerende levensverhaal van zijn stiefvader, en over de invloed die deze Louis op zijn leven heeft gehad. Louis wordt geboren in een taxi, te vondeling gelegd en later weer teruggehaald door zijn moeder, een prostituee uit Den Haag. Op zijn 21e wordt zij door een klant vermoord, terwijl Louis op dat moment onschuldig gevangen zit in Parijs. Een jeugd vol kindertehuizen en pleeggezinnen en daarna een avontuurlijk leven vol drank en gokken. Totdat Louis de liefde van zijn leven vindt: de moeder van de tiener Joris. Linssen beschrijft een fascinerend leven dat gedoemd lijkt te mislukken, maar uiteindelijk wordt getekend door een grote sociale betrokkenheid. Linssen haalt ook eigen herinneringen op, over zijn anarchistische tienerjaren en hoe hij zelf zijn weg heeft gevonden in het leven, de muziek en de televisie. Na het interview is er gelegenheid Het boek Louis te laten signeren.

Meer informatie

De entree is gratis, van tevoren aanmelden is niet nodig!