Laden Evenementen

Boekenweek bij Gianotten Mutsaers: Junior stadsdichter Gina Goossens leest voor uit eigen werk

Informatie
Datum:
16 april 2022
Tijd:
15:00 tot 15:40
Prijs: Gratis

De 87ste Boekenweek, het traditionele lezersfeest in boekhandels en bibliotheken, vindt plaats van zaterdag 9 t/m maandag 18 april (Tweede Paasdag). Dit jaar schreef Ilja Leonard Pfeijffer het Boekenweekgeschenk: Monterosso mon amour. Marieke Lucas Rijneveld nam het Boekenweekessay voor haar rekening. Het Boekenweekgeschenk krijg je cadeau bij aankoop van een Nederlandstalig boek vanaf €15,-. Lees snel verder.

Het thema van dit jaar is Eerste Liefde. De 87ste Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende, die je niet kon vermoeden. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften, onzekerheden en twijfels openbaart zich aan je en om woorden te geven aan die emoties, wenden we ons telkens weer tot de dichters en schrijvers. De ervaring van de eerste liefde is zo universeel, van alle tijden en alle windstreken, dat het in de literatuur wemelt van de eerste liefdes. Natuurlijk viert Gianotten Mutsaers ook een feestje in de winkel: Vier de Liefde met Discodip, luister naar de Junior stadsdichter of schuif aan bij het interview met Joris Linssen.

Gina Goossens leest voor uit eigen werk

Gina Goossens (17 jaar) is sinds juni 2021 de junior stadsdichter van Tilburg. Ze schrijft gedichten en creatieve teksten voor evenementen. Ook voor de Boekenweek! Gina treedt twee keer op: om 15.00 en 15.30 uur leest ze 10 minuten voor uit eigen werk. ‘Met plezier sleutel ik tekstjes in elkaar met woordspinsels en meerdere lagen. Op die manier ontdek ik, en hopelijk ook de lezers en luisteraars, het wonderlijke woordenwoud en zijn waarde.’

Meer informatie

De entree is gratis, van tevoren aanmelden is niet nodig!