Laden Evenementen

Boekpresentatie ‘Agendahedonisme’ bij Gianotten Mutsaers

Informatie
Datum:
15 september 2022
Tijd:
18:30 tot 20:30
Prijs: Gratis
Locatie:Boekhandel Gianotten Mutsaers
Tom Grosfeld Boekpresentatie

Is jouw agenda ook vaak overvol? Je bent niet de enige! Tilburger Tom Grosfeld heeft er zelfs een boek over geschreven. Op donderdag 15 september presenteert hij zijn boek ‘Agendahedonisme’ bij boekhandel Gianotten Mutsaers. Lees snel verder voor meer informatie.

We timmeren ons bestaan zo goed dicht dat er geen enkele ruimte meer is voor spontaniteit en ondoelmatigheid. Heel efficiënt, maar er is een keerzijde. We zijn meer dan ooit geobsedeerd door efficiëntie, productiviteit en doelmatigheid. Die waardes hebben niet alleen onze werktijd, maar ook ons privéleven gekoloniseerd. Het is de bril waardoor we ons bestaan bezien. De verinnerlijking van het kapitalistische arbeidsethos, de nieuwe digitale technologieën die in rap tempo om ons heen verschijnen en de toenemende individualisering van de samenleving zorgen ervoor dat we ons leven zien als een onderneming waar we het maximale rendement moeten uithalen. Het gevolg is een dichtgetimmerd bestaan waarin nauwelijks ruimte overblijft voor spontaniteit, gedagdroom en het onverwachte. Waardes die, omdat ze geen groei opleveren en niet meetbaar zijn, steeds meer worden verdrukt, maar juist zo van belang zijn voor het alledaagse leven.

Meer informatie

Tom Grosfeld (1994) is journalist. Hij schrijft voor het Parool en Vrij Nederland over de tijdgeest in het algemeen en de invloed van digitalisering en technologie op onze manier van leven in het bijzonder.

Wil je deze presentatie bijwonen? Meld je dan aan via renee.scheepers@awbruna.nl en zet 15 september in je (overvolle) agenda!