Boekpresentatie ‘Annunciatie’ in de kapel van Zusters van Liefde

Informatie
Datum:
22 maart 2023
Tijd:
08:00 tot 17:00
Prijs: Gratis

Op woensdag 22 maart, drie dagen voor het feest van Maria Boodschap, verschijnt het boek ‘Annunciatie’. Dit boek is gewijd aan de Verkondiging aan Maria, het bijbelverhaal waarin Maria van een engel te horen krijgt dat zij de moeder van God’s zoon zal worden.

‘Annunciatie’ is een overzicht van de Verkondiging aan Maria. Er is ruim aandacht voor de achtergronden van het bijbelverhaal; daarnaast komt de kunstzinnige verbeelding aan bod.

Over het boek

Het boek is een grootformaat, hardcover-uitgave waarin alle aspecten van de Maria Boodschap aan de orde komen. Het eerste deel van het boek is gewijd aan de Bijbel, het evangelieverhaal, de orthodoxe versies, de vertalingen, en bevat toelichtingen op Maria, de engel en andere betrokkenen in dit verband en de iconografische verwijzingen. Het tweede deel van het boek is gewijd aan de talloze schilderijen en andere kunstwerken – de ‘Annunciaties’ – die over dit thema zijn gemaakt, vanaf de eerste eeuwen na Christus tot op de dag van vandaag, elk voorzien van een relevante toelichting.ie

Over de auteur

Rob Berkel (1947) is grafisch ontwerper en beeldhistoricus. Naast een loopbaan in vormgeving en PR (o.a. bij dierentuin Artis, Koninklijk Instituut voor de Tropen), docent (o.a. Gerrit Rietveld Academie) is hij jarenlang directeur van het Tilburgse museum Scryption geweest.

De boekpresentatie

De boekpresentatie zal plaatsvinden op woensdag 22 maart in de kapel van Zuster van Liefde, Oude Dijk 1 in Tilburg. Het boek zal dan ook voor het eerst worden overhandigd aan Bisschop Gerard de Korte. Wil jij het boek zelf toevoegen aan je collectie? Dat kan! Het boek is te koop voor €69,-.