Laden Evenementen

Boekpresentatie ‘de zaak Marietje Kessels’ bij Gianotten Mutsaers

Informatie
Datum:
02 juni 2022
Tijd:
19:30 tot 21:00
Prijs: Gratis
Locatie:Boekhandel Gianotten Mutsaers

Donderdag 2 juni 19.30 uur presenteert Liselotte van Leest De zaak Marietje Kessels, de onopgeloste kindermoord in de Tilburgse Noordhoekkerk. Ze wordt geïnterviewd door Sara Madou van Uitgeverij Volt.

Een van de meest spraakmakende Nederlandse moordzaken ooit, eindelijk ontrafeld.

In het Tilburg van 1900 draait de industrie op volle toeren. Het is een stad van extreem rijke fabrikanten en armoedige arbeiders. Eén factor verbindt hen: het katholicisme. Tilburgers hebben meer op met Rome dan Den Haag.

Binnen deze gemeenschap bevindt zich ook de welgestelde familie Kessels. Het leven lijkt hen toe te lachen, tot de elfjarige dochter Marietje op een ochtend verdwijnt. Er wordt direct een zoekactie op touw gezet, maar het meisje is spoorloos. Twee dagen later vinden agenten haar lichaam, verstopt in de gewelven van de Noordhoekkerk. Een grootschalig onderzoek volgt, maar ruim een eeuw later is de moord nog steeds niet opgelost.

Boekpresentatie

Liselotte van Leest is journalist en historica. Als jong meisje was ze al gefascineerd door deze moordzaak. Marietje was de beste vriendin van haar overgrootmoeder, en tijdens de lessen op de middelbare school keek Liselotte uit over haar graf. In 2019 besloot ze de zaak te onderzoeken. Ze dook in de archieven en onderzocht alle aspecten van deze zaak. Hierbij stuitte ze op tal van merkwaardigheden die er sterk op wijzen dat er tegenstrijdige belangen speelden en dat niet iedereen binnen justitie erop gebrand was de waarheid boven tafel te krijgen. In De zaak-Marietje Kessels presenteert ze een meeslepende reconstructie van de gebeurtenissen rondom de moord, het onderzoek en het proces.

De entree is vrij, maar reserveren is gewenst via info@gianottenmutsaers.nl.