Agenda

jan van gorkum

Boekpresentatie Gevleugelde Duisternis van Jan van Gorkum in Boekhandel Gianotten Mutsaers

Wanneer: 14 november 2019 van 19:30 tot 20:30 Waar: Boekhandel Gianotten & Mutsaers Entree: Gratis

Boekpresentatie Gevleugelde Duisternis van Jan van Gorkum in Boekhandel Gianotten Mutsaers

Op donderdagavond 14 november om 19:30 vindt bij boekhandel Gianotten Mutsaers in Tilburg de boekpresentatie plaats van Gevleugelde Duisternis, een eigenzinnig fantasyboek vol avontuur, spanning en humor. Jan van Gorkum, filmmaker, afkomstig uit Loon op Zand, maakt met dit boek zijn debuut als schrijver.

Korte synopsis

Yorick Novak, een mysterieuze jongeman, waagt zich samen met een stel reisgenoten aan een riskante poging om een verwoeste wereld te redden uit de klauwen van een gevaarlijke familie. Een missie met weinig kans op succes. Yorick en zijn reisgenoten hebben echter een dubieus voordeel: ze zijn net zo gevaarlijk en krankzinnig als hun missie.

Synopsis

In een post-apocalyptische wereld die tot de grond toe is afgebrand, lijkt het wakker maken van vuurspuwende draken op zijn zachtst gezegd een slecht idee.

Toch is dat precies wat Yorick Novak, een mysterieuze jongeman, van plan is. Met de hulp van een aantal excentrieke reisgenoten is Yorick onderweg naar de slaapplaats van de Gevleugelde Duisternis, een groep enorme draken die de wereld ooit in de as heeft gelegd. Deze beesten vormen nu de enige kans om de wereld te redden uit de klauwen van de Adalgars, een beruchte familie die de scepter zwaait over alles en iedereen.

Een gevaarlijke en vreemde tocht volgt, waarbij de kans op succes klein lijkt. Yorick en zijn reisgenoten hebben echter een dubieus voordeel: ze zijn net zo gevaarlijk en krankzinnig als hun missie.

Korte biografie auteur

Jan van Gorkum (1983) is filmmaker en studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij heeft een aantal prijswinnende korte films op zijn naam staan, die op een groot aantal festivals zijn vertoond in zowel binnen- als buitenland. Momenteel is hij bezig met zijn eerste speelfilm. Jan heeft een voorliefde voor de genres horror, fantasy, science fiction en zwarte humor. Sinds 2018 organiseert hij ook het Tilburgs Film Festival, wat in 2020 verdergaat als het Zuidelijk Film Festival.

De avond zal bestaan uit een korte presentatie door Jan van Gorkum, die zal vertellen over de totstandkoming van zijn boek. De avond is gratis toegankelijk maar aanmelden via info@gianottenmutsaers.nl wordt op prijs gesteld.

Locatie

Reageer op dit bericht