Boekpresentatie Maria la Verda bij Gianotten Mutsaers

Informatie
Datum:
16 maart 2023
Tijd:
19:30 tot 21:00
Prijs: Gratis
Locatie:Boekhandel Gianotten Mutsaers

Donderdag 16 maart om 19.30 uur bij Gianotten Mutsaers met muziek van Brandnewrandy. Maria la Verda, o.a. bekend van het tassenmerk, runde bedrijven op meerdere locaties in Tilburg (en ver daarbuiten) maar is ook als persoon niet te missen. Een energieke vrouw vol ideeën, recht door zee, dynamisch, spontaan, uitbundig, bedrijvig, beweeglijk, geanimeerd… en soms ook wat luidruchtig. Maria la Verda is een boek vol foto’s over haar kleurrijke leven als ontwerper, kunstenares en levensgenieter. Een inkijkje in de ziel van Miriam Verda. Een fotoalbum van haar leven met al haar fascinaties en haar persoonlijke aantekeningen erbij. En het is een heerlijke terugblik naar de jaren 80 en 90!

Haar voormalig docent Jeroen Vinken schreef het voorwoord en stelde haar de volgende vraag:

Waarom maak je dit boek eigenlijk en voor wie?

‘Ik maak dit om in de eerste plaats voor mijzelf een mooi overzicht te krijgen van mijn bewogen leven tot nu toe! Vanaf Jaren 80 en daarna :)) Ik maak dit voor iedereen die ik ken: minder goed of beter. Een inkijk in m’n leven gewoon! En hoe je na borstkanker toch alles weer op kunt pakken!’

Jeroen Vinken: “Of je nu ooit kleding of tassen van haar verkocht of juist kocht, of een schilderij, of samen met haar muziek mocht maken of met haar ‘op reis’ mocht zijn of het bed mocht delen of, zoals mij is overkomen, een privéconcert mocht ontvangen op een bijzondere verjaardag; of haar enthousiasme en blijdschap of verdriet en enorm trouwe vriendschap [!] op een andere manier mocht delen: we mogen allemaal ‘voyeur’ zijn in het leven van Miriam… Dus, eigenlijk ben ik ook wel een beetje jaloers op dit mooie idee om zichzelf en haar vrienden, vriendinnen en andere ‘reisgenoten’ in het leven dit boek ’te geven’! Een boek, niet om zichzelf te laten ‘bewonderen’ maar om haar enthousiasme, haar energie en enorme optimisme te delen met iedereen die haar een warm hart toe draagt.”

Aanmelden

Wil je bij deze feestelijke boekpresentatie aanwezig zijn? Stuur een mail naar info@gianottenmutsaers.nl