Laden Evenementen

Brel & Brass van Orpheus in Concertzaal

Informatie
Datum:
23 april 2022
Tijd:
20:30 tot 22:15
Prijs: €19,50

Brel & Brass is het nieuwste en tot nu toe het meest prestigieuze project van zangeres Micheline Van Hautem. Er zijn nogal wat artiesten die nummers van Jacques Brel ten gehore brengen, maar Micheline’s Brel & Brass heeft wel een heel bijzondere aanpak. Voor dit unieke project liet Micheline nieuwe arrangementen maken voor blaasinstrumenten en percussie, door de veelgeprezen componisten, waaronder Peter Habraken, Jan Nellestijn en Guus Janssen.

Natuurlijk kent u de liederen zoals Les Flamandes, Ne me quitte pas, Bruxelles en Marieke, maar in dit bijzondere concert wordt zij begeleid door de Koninklijke Harmonie Orpheus, onder leiding van dirigent Hardy Mertens. Naast het repertoire dat Micheline ten gehore brengt kunt u ook genieten van Frans georiënteerde muziek voor harmonieorkest, zoals een fantasie op de bekende opera Carmen van George Bizet, de prachtige filmmuziek van Les Parapluies de Cherbourg of de originele Marche Lorraine. Kortom, een veelzijdige muzikale avond!

Bij elk Brel & Brass concert treedt Micheline op met een ander orkest, en op 23 april gaat de Koninklijke Harmonie Orpheus uit Tilburg graag met haar deze uitdaging aan. Daarbij is top-bastrombonist Jos Jansen steeds Micheline’s speciale gast. Brel & Brass is een buitengewone samenwerking waarbij ons orkest de kans krijgt zich op een veelzijdige manier te laten horen. En van Micheline mag u verwachten dat zij de muziek van Brel kan interpreteren zoals nooit eerder!

Deze voorstelling heeft een pauze.