Laden Evenementen

Broodfonds informatieavond bij LocHal

Informatie
Datum:
15 maart 2023
Tijd:
19:30 tot 22:30
Prijs: Gratis
Locatie:LocHal

Op woensdag 15 maart is er een bijeenkomst voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben. De bijeenkomst is bij LocHal en start om 19:30 uur (inloop om 19:00 uur).

Over Broodfonds

Het idee van ieder Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

 

Sterk netwerk

In Nederland zijn sinds 2011 al 640 Broodfondsen opgericht door 29.300 ondernemers. Het uitgangspunt van alle Broodfondsen is elkaar helpen als het nodig is. In een Broodfonds kennen deelnemers de mensen die zij steunen. Samen maken zij een aantal basisafspraken, die het eenvoudig en betaalbaar houden. Zij organiseren daarvoor jaarlijks een paar bijeenkomsten. Met regelmaat ontstaan er mooie zakelijke initiatieven in Broodfondsen.

De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. Je krijgt uitleg en antwoord op vragen.

Praktische informatie

  • Woensdag 15 maart;
  • Start 19:30 uur, inloop is om 19:00 uur;
  • LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000;
  • Check voor meer info zeker even de website van Broodfonds!