logo
Laden Evenementen

Canadese band BYWATER CALL komt naar Heyhoef-Backstage

Informatie
Datum:
21 mei 2022
Tijd:
20:30 tot 23:00
Prijs: €12,50
Locatie:Heyhoef-Backstage
BYWATER CALL

Canadese topformatie BYWATER CALL , op het ogenblik de grote Rhythm & Blues/Roots/Rock & Soul hit over de grote plas. Hun debuut album stond in 2021 lange tijd nummer 1 in de UK Independent Blues Broadcasters Association. Op het ogenblik volop succesvol aan het toeren in West-Europa waar ze al diverse festivals plat gespeeld hebben. Heyhoef-Backstage heeft ze al een jaar op het programma staan voor zaterdag 21 mei as!

Over BYWATER CALL

In 2017 begonnen zangeres Meghan Parnell en gitarist Dave Barnes samen de band Bywater Call. Om de band helemaal compleet te maken werden er nog vijf muzikanten toegevoegd: Bruce McCarthy (drums), Mike Meusel (bas), Alan Zemaitis (keyboards), Stephen Dyte (trompet) en Julian Nalli (sax). De band kreeg al snel een reputatie als geweldige live band door optredens op verschillende festivals in Canada. In 2018 wonnen ze een tweede plek tijdens The International Blues Challenge in Memphis.

De uit Toronto afkomstige band wordt aangevoerd door de charismatische zangeres met prima stem, inclusief rauw randje, Meghan Parnell. De bluesy stijl van Bywater Call is haar, met haar krachtige en soulvolle stem, op het lijf geschreven. De band zelf is “het beste te omschrijven als een mix tussen Marcus King, The Allman Brothers Band en de Tedeschi Trucks formatie”. Of, heel veel blues met hier en daar vleugjes soul, New Orléans en zelfs gospel.

Hun tweede album, wat volgens de berichten nog energieker en spectaculairder gaat worden dan hun debuut, staat op het punt van uitkomen. Alle reden om een bezoek te gaan brengen aan dit optreden bij Heyhoef-Backstage want dit nieuwe album zal daar al te koop zijn!

Overige informatie

Het liveoptreden van de band zal plaatsvinden op zaterdag 21 mei bij Heyhoef-Backstage. De zaal is open vanaf 20:00 uur en entreeprijs is €12,50. Tickets zijn te bestellen op deze website.