Laden Evenementen

Carnaval in Tilburg Kruikenstad 2022

Informatie
Datum:
25 februari 2022 11:11
-
01 maart 2022 23:11
Prijs: Gratis

Van vrijdag 25 februari tot en met dinsdag 1 maart 2022 transformeert Tilburg weer tot Kruikenstad. Vijf dagen lang staat het groen-oranje centraal en vieren we carnaval. En na een verschrikkelijke coronaperiode zijn we hier allemaal weer heel erg aan toe. Lees snel verder. 

Dagprogramma’s

Tijdens carnaval staan er diverse buitenevenementen op het programma en organiseren de kroegen ook diverse feestjes. Wil je per dag een handig overzicht van wat er in Kruikenstad te doen is? Check onderstaande programma’s.

Geen officiële carnavalsevenementen

Normaal gesproken organiseert de Tilburgse carnavalsstichting tijdens carnaval diverse evenementen. Denk aan D’n Inhaol, D’n Opstoet, Kruikenstad in Koor, Et Sebiet en veel meer. Deze evenementen gaan tijdens deze editie van carnaval in Kruikenstad niet door. De carnavalsstichting heeft helaas te weinig tijd gehad om de evenementen goed voor te bereiden. Ook was de oproep vanuit de overheid om zo min mogelijk grote evenementen te organiseren tijdens carnaval omdat corona nog steeds onder ons is. Wel heeft de carnavalsstichting aangekondigd dat D’n Opstoet – de jaarlijkse carnavalsoptocht – wordt verplaatst naar zondag 27 maart. De carnavalsstichting hoopt volgend jaar weer evenementen te kunnen organiseren en wenst ondanks het niet doorgaan van deze evenementen alle Kruiken en Kruikinnen een prachtige carnaval.

Kruikenmunt

Ook dit jaar kun je tijdens carnaval betalen met de Kruikenmunt. Je kunt dit betaalmiddel op verschillende plekken in de stad kopen om er vervolgens bij bijna alle kroegen mee te betalen. Wel zo handig. Check hier waar je de Kruikenmunt allemaal kunt inleveren en wat een Kruikenmunt kost.

Motto 2022

Voor het tweede jaar op rij is het nieuwe motto gekozen uit ruim 200 inzendingen. In de oproep werd men aangemoedigd om – bij het bedenken van het motto – rekening te houden met de actualiteiten. Het motto ‘Ik zie oe wir war?!’ is bedacht door Remco Smulders. “Wat hebben we carnaval het afgelopen jaar gemist. De wereld stond op z’n kop. Het was een wirwar. Maar volgend carnavalsjaar ben ik er weer bij. Zie ik jou dan ook weer?!” luidt de uitleg van Remco.

In de sfeer komen

Wil jij alvast in de sfeer komen van carnaval in Kruikenstad 2022? Eerdere jaren gingen we iedere dag met meerdere fotografen op pad om de sfeer in de stad vast te leggen. In de kroeg, bij de openbare carnavalsevenementen en soms ook bij besloten feestjes. Al deze fotoalbums kun je hier vinden.

Meer informatie

Wil je weten wat er allemaal te doen is tijdens carnaval in Kruikenstad? Bekijk dan vooral onze uit-agenda. Hier zullen we in de loop van de tijd de leukste carnavalsfeestjes toevoegen.