Celebrating Suriname bij De Nachtzuster

Informatie
Datum:
24 mei 2024
Tijd:
17:00 tot 23:59
Prijs: Gratis
Locatie:De Nachtzuster

Op 24 mei, transformeert de Nachtzuster in een levendige viering van Surinaamse cultuur tijdens “Celebrating Suriname”. Studio Bangana en Blauwsel brengen een mix van Surinaamse acts en heerlijk eten naar Tilburg. Met de gevestigde act Sweet Masters en jonge talenten zoals Lawson, Gilly en Charwinoa.

Programma Highlights:

● Live muziek: Geniet van zowel traditionele Surinaamse muziek als moderne performances door op komende artiesten met roots in Suriname. De avond belooft een showcase te worden van zowel klassieke ritmes als hedendaagse beats.

● Culinair feest: Een Surinaams feest is niet compleet zonder lekker eten. Kom genieten van schaafijs van Domme Kar en eten door Marjorie (@cookin_good_food)

● Culturele beleving: Ervaar een echt Surinaams feestje in een modern jasje.

Yannick Wirjosentono (Blauwsel): “Met ‘Celebrating Suriname’ hopen we een brug te slaan tussen de traditionele vieringen van onze ouders en de hedendaagse feesten zoals we die hier in Nederland gewend zijn. We willen meer verbinding creëren tussen jongeren met Surinaamse roots en onze stad, Tilburg. De rijke Surinaamse cultuur verdient het om volop gevierd te worden, vooral omdat we merken dat de betrokkenheid onder jongeren om uiteenlopende redenen is verwaterd. Dit evenement is een prachtige kans om onze mooie cultuur samen te vieren!”

Gratis entree

Vanaf 17:00u is iedereen van harte welkom. Voor meer informatie over het evenement en om je aan te melden, bezoek je de website van De Nachtzuster. Ook kun je het Instagram-account @blauw.sel bezoeken voor updates.