Laden Evenementen

Cinecitta filmklassieker: Do The Right Thing

Informatie
Datum:
07 april 2022
Tijd:
21:00 tot 23:00
Prijs: €12,50
Locatie:Cinecitta

Op 7 april zal Cinecitta in samenwerking met het anti-racisme collectief For Our Community, de filmklassieker Do The Right Thing vertonen.

De film zal vertoond worden met Engelstalige ondertiteling.
Do The Right Thing is een klassieker uit 1989 van regisseur Spike Lee, maar de film is anno 2022 nog extreem relevant. De thema’s die in Do the Right Thing worden behandeld, zoals anti-zwart racisme, ongelijkheid, politiegeweld, gentrificatie en de relatie tussen verschillende etnische minderheden, zijn vandaag de dag helaas nog steeds aan de orde.

In Do The Right Thing toont regisseur Spike, op zeer kleurrijke wijze, recht voor zijn raap de spanningen tussen Italiaanse en zwarte bewoners van de New Yorkse wijk Bedford-Stuyvesant. Regisseur Spike Lee vestigde met Do the Right Thing zijn naam als geëngageerd filmmaker die voor zijn mening uitkomt, zonder zijn gevoel voor humor te verliezen.

For Our Community is een collectief van tien creatieve jongvolwassenen uit Brabant die antiracisme op de kaart willen zetten in hun regio en zwarte cultuur en -geschiedenis in de schijnwerpers willen plaatsen. Door middel van culturele acties en evenementen wil For Our Community mensen samenbrengen, laten nadenken over racisme in Nederland en hun rol in de bestrijding hiervan. For Our Community gelooft in de kracht van kunst om de dialoog over racisme te openen en aan te scherpen.

Meer informatie

Wil je kaarten kopen? Dat kan hier.