Laden Evenementen

Cinecitta filmklassieker: The Good, the Bad and the Ugly

Informatie
Datum:
07 juli 2022
Tijd:
20:30 tot 23:59
Prijs: €15,50
Locatie:Cinecitta

Iedere maand organiseert Cinecitta de filmklassieker. De avond is geheel aangekleed in stijl van de klassieker. Je bestelt een ticket en Cinecitta zorgt voor de rest: een heerlijk hapje en mock- of cocktail geïnspireerd op de film en allemaal leuke aankleding.

Nieuw: in juli biedt Ristobar Cinecitta een extra optie aan: voorafgaand aan de filmklassieker kunt u nu genieten van een speciaal hoofdgerecht in het restaurant. Western Ribs met gepofte aardappel, kruiden-crème fraîche, coleslaw en een ‘western’ sausje.

De western-klassieker The Good, the Bad and the Ugly van regisseur Sergio Leone bracht Clint Eastwood internationale roem en betekende zijn grote doorbraak. In The Good, the Bad and the Ugly gaan Clint Eastwood als ‘de goeie’, Lee Van Cleef als ‘de slechte’ en Eli Wallach als ‘de lelijke’ op zoek naar een goudschat van 200.000 dollar. Hoewel de drie elkaar haten, worden ze door een samenloop van omstandigheden gedwongen tot samenwerking.

Regisseur Sergio Leone bracht met The Good, the Bad and the Ugly half jaren zestig een aardverschuiving teweeg in het nagenoeg doodgebloede westerngenre. Leone introduceerde de grimmige, realistische spaghettiwestern, zonder ‘eerlijke held’ en vol opportunistisch, corrupt en wraaklustig schorem.

Donderdag 7 juli

  • 20:15 – 21.00 | Inloop inclusief hapje en drankje uit de film een fotomoment.
  • 21.00 – 0.00 | Filmvertoning The Good the Bad and the Ugly