Cinecitta Live: een bruisende talkshow bij Cinecitta

Informatie
Datum:
24 november 2021
Prijs: €10,-
Locatie:Cinecitta

Op woensdag 24 november is er een bruisende talkshow bij Cinecitta: Cinecitta Live. Wat kun je verwachten? Uiteenlopende en interessante onderwerpen. Cinecitta Live is een nieuwe talkshow die over de Tilburgse stadsgrenzen reikt. Wil jij hier graag bij zijn? Lees dan snel verder voor alle informatie.

Minicollege

De show gaat van start met het mini college van Joost van der Leij. Hij gaat proberen je binnen 15 minuten kwantummechanica uit te leggen zodat het voor iedereen inzichtelijk wordt wat het nou precies is. Joost van der Leij (Hilversum 29 maart 1971) is een Nederlandse filosoof en doceerde aan de universiteit van Utrecht. Zijn speciale vaardigheid is dat hij ingewikkelde onderwerpen voor een breed publiek weet te verduidelijken.

Film

Auteur van het boek Het Geheim van de Gucci-koffer en voormalig mode- en filmjournalist Pauline Terreehorst bespreken de film House of Gucci, die op 25 november in première gaat. Terreehorst zal vertellen over de roemruchte levens van de Gucci family, welke invloed zij hadden op de modewereld en hoe regisseur Ridley Scott dat verhaal in beeld weet te vangen in zijn film House of Gucci.

Kunst

Daaropvolgend de Nederlandse kunstenaar en ontwerper Bart Hess. Hij beschrijft zijn kunst als futuristische mode. Zijn ontwerpen doen surrealistisch aan door de manier waarop hij schijnbaar doorsnee materialen laat samensmelten met het menselijk lichaam. Hij onderzoekt met zijn werk de intieme relatie die materialen hebben op onze huid en zoekt daarbij altijd naar het spanningsveld tussen aantrekking en afstoting.
Hess werkte al vroeg in zijn carrière samen met andere ontwerpers en opdrachtgevers, onder meer Lucy McRae, Nick Knight, Lady Gaga, Iris van Herpen en Walter van Beirendonck. Zijn beroemdste werk is een jurk van slijm die hij drapeerde om het lichaam van popster Lady Gaga. Voor deze jurk liet hij vijftien kilo slijm van Eindhoven naar New York verschepen.

Muziek

De muziek wordt verzorgd door de huisband Kwartet Pim Pam Pet. De band bestaat uit Paul Zoontjens (toetsenist The Kik), Gert-Jan Zegel (drummer Danny Vera) en Marcel Groenewegen (bassist The Kik). Elke editie nemen zij nieuwe opkomende talenten mee, dus laat uzelf ook deze keer weer verrassen.

Column

De columnist van de avond is de Tilburgse dichter en performer Nick J. Swarth. Hij zal een column presenteren met als onderwerp `waarom mensen zulke lange tenen hebben’.

Interesse?

Wil jij hier graag bij zijn? Ga dan naar de website van Cinecitta voor meer informatie.