Laden Evenementen

Cinecitta Live: een talkshow die verder gaat dan Tilburg

Informatie
Datum:
23 februari 2022
Tijd:
20:00 tot 22:00
Prijs: €10,

Op woensdagavond 23 februari 20:00 tot 22:00 uur vindt de vierde editie van Cinecitta Live plaats. Met een divers programma en een aantal bekende tafelgasten hoopt de show het publiek te verrassen en aan het denken te zetten. Altijd al eens bij Cinecitta Live willen zitten? Lees snel verder voor alle informatie. 

Wat kan je verwachten

In de vierde editie van de talkshow wordt ingegaan op een stukje psychologie en gelaatexpressies in een mini college, Rudi de Boer bespreekt de aankomende Oscarnominaties en componist Hawar Tawfiq vertelt over zijn bewogen leven en kunstenaarschap. Tot slot wordt het muziekoptreden een spektakel vol muzisch talent.

Minicollege

Cinecitta live wordt afgetrapt met een minicollege. Deze wordt gegeven door Ton van Boxtel en gaat over gelaatsexpressies binnen menselijk gedrag. Gelaatexpressies geven veel informatie over processen binnen de hersenen die ook met moderne scan-methoden nauwelijks of niet te identificeren zijn. Dat is natuurlijk heel interessant om bij te wonen.

Film

Na het minicollege van Ton van Boxtel zal filmwetenschapper Rudi de Boer aan de hand van fragmenten vertellen over de potentiële kanshebbers en de must-see Oscar-films. De filmtheaters maken zich namelijk weer op voor het Oscar-seizoen en in de aanloop daarvan brengen alle filmstudio’s hun crème de la crème naar de bioscoopzalen.

Kunst

In volgende onderdeel gaat Hawar Tawfiq vertellen over zijn bewogen leven en hoe hij ondanks veel tegenwerking van de Nederlandse immigratieautoriteiten, zijn weg vond als alom gewaardeerd componist.

Muziek

Tot slot wordt het muziekoptreden een spektakel vol muzisch talent. Met muziekbegeleiding verzorgd door onze eigen huisband is er zoals elk jaar een opkomend talent uitgenodigd. Deze editie is Oliver Pesch te gast.  Het recept van zijn nummers bestaat uit elementen van blues- en folkmuziek van de jaren ’60 en ’70 gemixt met zijn eigen ideeën. Het resultaat is om je vingers bij af te likken!

Interesse

Altijd al eens bij Cinecitta Live willen zitten? Bestel je tickets dan snel op de website! De kaartverkoop is gestart en kaartjes zijn voor €10,- te bestellen.