Laden Evenementen

Cinecitta Live

Informatie
Datum:
20 april 2022
Tijd:
20:00 tot 23:30
Prijs: €10
Cinecitta Live is een talkshow die over de Tilburgse stadsgrenzen reikt. Met landelijke actuele onderwerpen wordt er steeds iets nieuws besproken op het gebied van kunst, wetenschap, film en muziek.
cinecitta tilburg live

FILM

Volkskrant recensent en columnist Kevin Toma zal 20 april te gast zijn en vertellen over de documentaire Ennio, die op 21 april in première gaat.
De documentaire Ennio vertelt het verhaal van componist Ennio Morricone. Met de even dreinende als dreigende harmonica­solo’s uit Once Upon a Time in the West (1968) bedacht Ennio Morricone misschien wel de herkenbaarste klank uit de filmgeschiedenis, maar het oeuvre van de legendarische componist Ennio Morricone behelst veel méér dan dat. Wat was het genie van Morricone? Filmjournalist en filmcomponist Kevin Toma zal een tipje van de sluier lichten en neemt ook een van zijn favoriete Morricone-composities mee.

M I N I   C O L L E G E

Marinke Marcelis, filosofe en beeldend kunstenaar, gaat het in haar minicollege hebben over de vraag: hoe vormen mensen in tijden van grote maatschappelijke ontwrichtingen esthetisch smaakoordelen? Zijn deze wel gebaseerd op zuivere drijfveren en wat zegt dat over ons zelfbeeld? Hoe hoogstpersoonlijk is dat smaakoordeel eigenlijk? Het minicollege wordt ingeleid en bevraagd door presentator Ralf Bodelier, zelf gepromoveerd filosoof.

K U N S T

De jonge harpischordspeelster Liubov Titarenko gaat in gesprek over de situatie in de Oekraïne en de muziekscene in het bijzonder. Ook zal zij spreken over de onzekere muzikale perspectieven voor jonge musici in haar geboorteland. Zij studeerde aan het conservatorium van Kiëv.Als afsluiting van het gesprek zal ze een korte sonate spelen op van Dmytro Bortniansky, een achttiende eeuwse Oekraïnse componist. Hij componeerde in de stijl van Mozart.

M U Z I E K   &   C O L U M N

De huisband heeft Derrick van Schie voor deze editie uitgenodigd als gastmuzikant. In 2021 bracht hij een debuutalbum uit met zijn nieuwe band Poor Man Richie. Spil van de band wordt gevormd door Derrick van Schie en Niels Verweij, die in de eerste jaren van het huidige millennium furore maakten met de Tilburgse rockband Wealthy Beggar.
De column van Chrétien Breukers zal gaan over: ‘waarom lelijke steden het mooiste zijn’
Chrétien Breukers (Leveroy, 1965) debuteerde als prozaschrijver met Een zoon van Limburg (2014). Bij Uitgeverij Oevers verscheen in 2019 de roman En in de nacht een riem (Tzum: ‘Het is de taal die hier glorieert.’). Breukers woonde drie-en-een-half jaar in Praag.  In maart 2022 verschijnt zijn nieuwe roman Praag aan zee.