Laden Evenementen

Comedy Wildlife Photography Awards foto’s te zien bij Natuurmuseum Brabant

Informatie
Datum:
23 oktober 2021 10:00
-
08 mei 2022 17:00
Prijs: Prijzen variëren

Natuurmuseum Brabant heeft de wereldwijde primeur: alle finalisten van Comedy Wildlife Photography Awards 2021 zijn vanaf zaterdag 23 oktober te zien in het museum. Een chagrijnige spreeuw, roddelende wasberen en een kameleon met ‘attitude’: maak kennis met de finalisten ! Ook dit jaar zijn de onbedoeld komische wildlife-foto’s (exclusief) in Tilburg. Met in hun midden opnieuw een Nederlandse inzending: Fluff van Edwin Smits, die Konikpaarden uit de Ooijpolder stralend in de schijnwerpers zet. De uiteindelijke winnaars worden in november bekendgemaakt.  

‘Conservation through competition’

Herkenbaar! Dat denk je wanneer je naar de prijswinnende foto’s van de internationale Comedy Wildlife Photography Awards kijkt. Vijf jaar geleden begonnen wildlife-fotografen Tom Sullam en Paul Joynson-Hicks hun competitie omdat ze op een ludieke manier aandacht wilden vragen voor natuurbehoud. En met succes: de foto’s laten je minstens glimlachen, en dat is precies de kracht ervan. De fotowedstrijd, waar zowel amateurs als professionals aan mee kunnen doen, wordt steeds populairder en dat is een goede zaak voor de natuur. In november worden de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt, met Nederlander Edwin Smits bij de kanshebbers. Nog even tijd om alle foto’s live te zien en jouw favoriet te kiezen, voordat de rest van de wereld dat doet!

Geld voor orang-oetan en Natuur om de Hoek 

Vrijwel alle foto’s zijn te koop. Met de fotowedstrijd steunt Comedy Wildlife Photography Awards ieder jaar een andere organisatie die zich inzet voor behoud van natuur. Dit jaar is dat het Gunung Palung Orang-utan Conservatie Programma in Borneo.
Behalve naar de orang-oetan gaat er ook een percentage naar Comedy Wildlife zelf, om het project ook voor de komende jaren te financieren. Maar het museum wil ook een deel van de opbrengst gebruiken voor een natuurdoel dichterbij huis: Natuur om de Hoek, een project dat kinderen uit Tilburg in en om hun naaste omgeving de natuur laat (her)ontdekken. Informatie over de verkoop van de foto’s en over Natuur om de Hoek vind je op website.

Algemene informatie

Comedy Wildlife Photography Awards is tot en met 8 mei 2022 te zien op de tweede verdieping van het museum. Natuurmuseum Brabant is te vinden aan de Spoorlaan 434 in Tilburg, tegenover Tilburg CS en het busstation. De openingstijden zijn dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties zijn er afwijkende openingstijden: alle actuele informatie staat op website. Voor meer informatie over Comedy Wildlife Photography Awards 2021 ga je naar deze link.