Laden Evenementen

Concert Bachcantates Tilburg in de Heikesekerk

Informatie
Datum:
03 april 2022
Tijd:
16:00 tot 19:00
Prijs: €15
Locatie:Heikese Kerk
uittips

Eindelijk – na 2 jaar uitstel – zal Bachcantates Tilburg de Markus Passion van Bach uit gaan voeren. Het concert vindt plaats op zondag 3 april om 16:00 uur in de Heikesekerk in Tilburg en duurt tot 19:00 uur (met pauze).

Het is een bijzonder concert. Van de vijf passies die J.S. Bach schreef kennen we de Johannes Passion en de Matthäus Passion. De andere drie zijn verloren gegaan. Maar van de Markus Passion is wel de tekst van tekstschrijver Picander bewaard gebleven, in boekjes uit 1732 en 1744. Robert Koolstra (organist/klavecinist) heeft op basis hiervan een reconstructie gemaakt die in 2017 voor het eerst is uitgevoerd. In de tijd van Bach werden bestaande werken vaak hergebruikt. Zo passen koren en aria’s uit de Trauerode cantate erg goed op de tekst van de Markus. Voor de recitatieven maakte Robert Koolstra gebruik van andere passies van Bach en componeerde deze deels zelf. De reconstructie die nu op het programma van Bachcantates Tilburg staat is een primeur voor Tilburg!

Het concert wordt uitgevoerd door koor en orkest van Bachcantates Tilburg o.l.v. dirigent Rienk Bakker.

Solisten zijn:

  • Judith Weusten, sopraan
  • Eline Welle, alt
  • Maarten van den Hoven, tenor
  • Bram Trouwborst, bas
  • Stephan van der Maas, bas

Meer informatie

De entree voor het concert is €15,-. Graag met de pin voldoen. Reserveren kan door te mailen naar reserverenbachcantatestilburg@gmail.com.