Agenda

Leonardo Palacios Radboud van Geldre

Concert Leonardo Palacios en Radboud van Geldre

Wanneer: 20 juni 2021 Waar: Het Witte Kasteel Entree: €12,50
Bestel tickets

Concert Leonardo Palacios en Radboud van Geldre

Laat je tijdens dit concert verwennen door prachtige stukken uit de Romantiek, zoals werken van de Italiaanse viool virtuoos Paganini en Max Bruch. Maar ook zullen beide heren prachtige Miloga’s en Tango’s voor je ten gehore brengen van componisten uit Zuid-Amerika zoals ondere andere Sebastiaan Piana Astor Piazzolla. Leonardo Palacios en Radboud van Geldre zijn beiden virtuoze muzikanten en collega docenten aan De VAK in Delft.

Het concert

  • Zondag 20 juni 2021 11.00 uur;
  • Zondag 20 juni 12.30 uur;
  • Prijs: €12,50.

Radboud van Geldre

Radboud van Geldre studeerde klassiek viool bij Vaclav Novak aan het Rotterdams Conservatorium en bij Tibor Varga aan de Academie de Musique Sion in Zwitserland. Na zijn klassieke studie specialiseerde hij zich ook in de Argentijnse tango bij Leo Vervelde, Wim Warman, Gustavo Beytelmann en Micha Molthoff, waarin hij laude afstudeerde. Zijn eerste soloconcert was op 10-jarige leeftijd in de grote Zaal van concertgebouw De Doelen in Rotterdam. Als concertmeester en solist speelde hij onder andere bij Het Leids Kamerorkest, het orkest van Ardjoena Soerjadi en het Nieuw Transsylvanisch Symphonie Orkest. Hij werkte samen met Victor Libermann, Gordan Nicolić, Carel Kraaienhof, Wim Warman en Omar Mollo. Hij was de primarius van Orquesta Tipica OTRA, die een Latin Grammy nominatie kreeg voor hun cd met Omar Mollo, was de eerste violist van Quinteto Rotterdam en het Respighi Quartet, en won met Quinteto Arrastre de eerste prijs van het Double Ocho Concours.

Op dit moment reist hij de wereld rond als solist met verschillende orkesten en treedt hij op als duo met bandonéonist Kaspar Uljas. Hij is ook de violist van het nieuwe kwartet Beytelmann’s Groep van pianist en componist Gustavo Beytelmann, waar hij samenwerkt met de bandonéonist Victor Hugo Villena. Als docent geeft hij, naast zijn privépraktijk, masterclasses op verschillende scholen en conservatoria in Europa. Als voorzitter van de Tango Art Academy International bundelde hij de krachten met Leo Vervelde en choreograaf Rogier Dasselaar om contemporaine te combineren met hedendaagse muziek met tango-invloeden.

Leonardo Palacios

De gitarist, componist en docent Leonardo Palacios werd in 1958 geboren in Montevideo (Uruguay). Als talentvolle jonge gitarist volgde hij masterclasses in Uruguay en Brazilië. Na het winnen van een aantal concoursen, vertrok hij in1978 naar Spanje waar hij in Barcelona en Valencia diverse prijzen wist te behalen op prestigieuze internationale muziekconcoursen.

In 1984 kwam hij naar Nederland om verder te studeren aan het Koninklijk Conservatorium te ’s-Gravenhage bij maestro Antonio Pereira-Arias, waar hij in 1987 het diploma Uitvoerend Musicus behaalde met zeer hoge cijfers. Leonardo verzorgde met zijn virtuoze gitaarmuziek al concerten en masterclasses in Uruguay, Spanje, België, Nederland, Italië en Frankrijk. Thans is hij werkzaam als docent aan de Gitaarschool Rotterdam en in het Centrum voor de Kunsten- VAK- Delft. Leonardo heeft diverse CD’s opgenomen. In 1991 ‘Barrios Confesion’ en in 2015 ‘Nostalgias’. Zijn nieuwste CD ‘Sentimental Melody’ is net verschenen.

Kaarten kopen

Wil je hierbij aanwezig zijn? Vul dan dit formulier in op de website. Vermeld duidelijk de gewenste datum én tijd van het concert. Meer informatie vind je op de website.

Locatie