Concert op de stationspiano in de hal van het Centraal Station

Informatie
Datum:
13 oktober 2023
Tijd:
11:00 tot 17:00
Prijs: Gratis
Locatie:Centraal Station Tilburg

Het is een bijzonder verhaal. Toen de Belgische muzikant Donia Dab zo’n zes weken geleden in Tilburg moest wachten op zijn bus naar Turnhout, besloot hij om de wachttijd aangenaam te maken door muziek te spelen op de stationspiano in de stationshal. Omdat de piano in de felle zon stond, besloot de muzikant de piano te keren. Het instrument viel op zijn voet met een gebroken voet én kapotte piano als gevolg. Inmiddels is de stationspiano gemaakt en wordt hij op vrijdag 13 oktober weer in gebruik genomen. Het concert start om 11:00 uur. Donia Dab én bevriende artiest Sara B treden op. 

Naast fysieke gevolgen, zorgde de defecte piano ook voor een financiële tegenvaller voor Donia. De piano bleek na het ongeluk namelijk zwaar beschadigd. Omdat de Vlaming niet verzekerd is, lukte het de Tilburger Ton Gimbrère om de reparatiekosten door andere partijen te laten vergoeden. “Het was direct duidelijk dat we in actie moesten komen. De piano werd namelijk erg gemist. Een mooi compliment dat Tilburgers hun stationspiano hebben omarmd. De piano moest opgelapt worden en zo geschiedde,” laat Ton weten. De reparatie is uitgevoerd door pianostemmer Edward Meijer. “Het geluid is weer vanouds, dat verzeker ik,” vertelt Edward.

Concert

Uiteraard is Donia erg blij dat de reparatiekosten zijn vergoed. Maar toch zit hij met de reparatie in zijn maag. Hij wil dan ook iets terug doen voor Tilburg, namelijk een concert in de stationshal. Op vrijdag de 13e viert het bijgeloof hoogtij. Desondanks treedt hij op en verwacht er deze keer zonder kleerscheuren weer naar onze zuiderburen terug te reizen. Zin in een mooi concert met een leuk achtergrondverhaal? Dit is wat je van de 25-jarige Donia uit Antwerpen mag verwachten. “Ik sta inmiddels 20 jaar op het podium en speel 13 instrumenten. Gezien mijn talent waren mijn ouders ervan overtuigd om me de richting kunsthumaniora in te sturen. Hierdoor kwam ik al gauw terecht op de beste scholen gespecialiseerd in klassieke, jazz- en popmuziek. Ik ben vaak omring geweest door de beste leerkrachten in- en uit de industrie. Onder andere Sara B. kruiste mijn pad.”

Ook Sara B is er dus bij als de stationspiano weer in gebruik wordt genomen. “Donia brak zijn voet en stuurde me een berichtje om weer eens muziek te maken. Nadat we elkaar drie jaar niet gezien hebben, was het tof om weer eens samen te spelen. Hij vroeg me dan ook om te komen spelen op het station de 13e, dat vond ik wel een leuk idee. Wat je van me kunt verwachten? Ik schrijf en maak mijn eigen muziek. Ik vind het leuk om mijn gevoel of gedachten op papier te zetten en met bijpassende tonen en ritmes tot geheel te maken. Ik fladder het liefst rond in de creatie van muziek en kunst. Ik zing op veel bruiloften en bij Mystro (dirigent leiderschap). Nu gaan we fijne muziek maken op het station in Tilburg. Hopelijk zien we jullie daar!”

Meer informatie

Het concert staat op vrijdag 13 oktober om 11:00 uur op het programma. Toegang is gratis. Na het concert is het voor iedereen weer mogelijk om muziek te spelen op de stationspiano.