Laden Evenementen

Concert Verrassende Orgelklanken in Het Cenakel

Informatie
Datum:
27 maart 2022
Tijd:
16:00 tot 18:00
Prijs: €15,00
het cenakel

Op 27 maart organiseert Het Cenakel het concert Verrassende Orgelklanken. Aanvang voor het concert is om 16:00. Tijdens dit concert zal Rob Nederlof de orgel bespelen en Lex Bergink de hobo, oboe d’amore en de althobo. Meer informatie over het concert? Lees snel verder.

Over Rob Nederlof

Rob Nederlof studeerde orgel (bij Maurice Pirenne), piano (bij Alexadru Hrisanide) en klavecimbel (bij Gerard Dekker) aan het Brabants Conservatorium (thans AMPA) te Tilburg. Hij sloot zijn drie studies af met het behalen van maar liefst zes diploma’s: Docerend Musicus Piano, Orgel en Klavecimbel en Uitvoerend Musicus voor alle drie de instrumenten (voor Orgel met het predicaat Cum Laude). Rob volgde diverse meestercursussen voor orgel in binnen- en buitenland o.a. bij Bernard Lagacé, Albert de Klerk, Piet Kee, Luigi Tagliavini. Tevens studeerde hij een jaar bij Prof. Gisbert Schneider aan de Folkwang Hochschule te Essen (Duitsland). In de loop der jaren concerteerde Rob in vele bekende concertzalen en kerken in heel Europa (onder andere Smetana-zaal en Rudolfinum in Praag, Berliner Dom, Thomaskerk Leipzig, St. Bavokerk Haarlem, Hofkapel Schönnbrun , Dom van Salzburg Wenen, Cappella St. Petersburg, Concertgebouw Amsterdam). Ook heeft hij meegewerkt aan een groot aantal CD-opnames en is hij regelmatig te beluisteren en te zien op radio en televisie. Rob Nederlof is sinds 1983 als docent piano, orgel en klavecimbel verbonden aan Factorium Tilburg, Podiumkunsten. Verder is hij sinds 1980 organist van de Petrus en Pauluskerk en sinds 1992 van de Heuvelse kerk in Tilburg. In het kader van een project van de Brabantse Orgelfederatie heeft hij recent meegewerkt aan een CD opname van het monumentale Smits-orgel in de Heuvelse kerk. Per 1 september 2021 is hij benoemd tot Stadsorganist van Tilburg.

Over Lex Bergink

Lex Bergink studeerde hobo aan het Brabants Conservatorium. Al tijdens zijn studie maakte hij een solotournee met het Nederlands Studenten Kamerorkest en was hij 1e hoboïst in het orkest van de Europese Gemeenschap waarmee hij vele concertreizen maakte. Nadien speelde hij als hoboïst bij diverse gerenommeerde orkesten en ensembles, zoals het Residentie Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Brabants Orkest en I Fiamminghi. Sinds 1984 is hij eerste hoboïst van het kamerorkest Concerto Brabant. Verder maakte Lex Bergink vanaf de oprichting in 1990 tot 2002 deel uit van het Hexagon Ensemble, een internationaal gerenommeerd kamermuziekensemble, waarmee hij vele concerten gaf, radio-, tv- en CD opnames maakte en deelnam aan concertreizen naar o.a. Frankrijk, Duitsland, België, Engeland en de Verenigde Staten. Als solist speelde hij met meerdere orkesten in Nederland maar ook daarbuiten, onder meer in München, Wenen en Brussel. Lex Bergink werkte als docent aan het Brabants Conservatorium en is momenteel verbonden aan de Lindenberg in Nijmegen. De drang om zijn muzikale ideeën over te brengen op anderen bracht Lex Bergink tot dirigeren. In dat kader studeerde hij vanaf 2003 orkestdirectie aan het Fontys Conservatorium (bij Jac van Steen) en volgde hij lessen koorvorming, koorscholing en zang. Op dit moment is hij dirigent/artistiek leider van het Filharmonisch Orkest ’s‑Hertogenbosch, het Noviomagum Wind Orchestra en de Bossche Opera.

Programma

 • Werken van Johann Sebastian Bach (1685-1750)
 • Praeludium in G BWV 541 voor orgel
 • Sinfonia BWV 76 voor oboe d’amore en orgel
 • Uit Sonate in C BWV 529 voor orgel: Allegro
 • Sinfonia BWV 156 voor hobo en orgel
 • Uit Sonate in C BWV 529 voor orgel: Largo
 • Gott hat alles wohlgemacht BWV 35 voor althobo en orgel
 • Uit Sonate in C BWV 529 voor orgel: Allegro
 • Gott soll allein Mein Herze haben BWV 169 voor oboe d’amore en orgel
 • O Mensch, bewein dein Sünde gross BWV 622 voor orgel
 • Fuga in G BWV 541 voor orgel
 • Sonate in g BWV 1020 voor hobo en orgel
 • Allegro – Adagio – Allegro

Meer informatie en kaarten

Toegang tot dit concert voor jongeren tot 30 jaar is gratis. Reguliere tickets kosten €15,-. Ben je lid van Vrienden Orgelkring Midden-Brabant? Dan kost een ticket je €7,50. Betaling van de tickets vindt plaats bij aanvang en je kunt zowel contant als met de pin betalen. Kaarten reserveren is mogelijk via info@cenakel.nl. Voor meer informatie over het concert en aanstaande evenementen in Het Cenakel kun je vinden op deze website.