Laden Evenementen

CRISPR – Davy Pieters in De Nieuwe Vorst

Informatie
Datum:
23 maart 2022
Tijd:
00:00 tot 00:00
de nieuwe vorst

CRISPR is het eerste deel van het vierluik dat Davy Pieters maakt over het opgroeien van de mens in een toekomstige wereld. Centraal staat de levenscyclus, waarin we de mens volgen tijdens geboorte, jeugd, volwassenheid en dood. De voorstelling komt op woensdag 23 maart naar De Nieuwe Vorst!

Wat je kunt verwachten

De voorstelling CRISPR zoomt in op de kinderen die geboren worden na het toepassen van de revolutionaire crispr–cas techniek. De ontwikkelaars van deze ‘genetische schaar’, waarmee erfelijk materiaal zich laat bewerken, kregen hiervoor de Nobelprijs. Met crispr–cas wordt het mogelijk om bewuste keuzes te maken over eigenschappen van toekomstige generaties. Wat betekent het voor een kind als je ouders al voor je geboorte een keuze maakten tussen wie je wel of niet mag zijn? Hoe behouden we onze menselijkheid als we voor genselectie kunnen kiezen?

Tickets?

Ben je benieuwd geworden naar deze interessante voorstelling? Bestel dan je kaarten via deze website. Tickets kosten 17 euro en de voorstelling start om 20:30.