Laden Evenementen

Cursus ‘The bridge from stress to reality’ bij Munsel Meditation

Informatie
Datum:
27 november 2021
Tijd:
11:00 tot 12:30
Prijs: €90

Op zaterdag 27 november kun je beginnen met de cursus ‘The bridge from stress to reality’ bij Munsel Meditation. Deze Cursus zal lopen tot en met 18 december. Lijkt jou dit leuk? Lees dan snel verder voor alle informatie. 

Waar ga je aan werken?

Iedereen wil gelukkig zijn, maar vaak is het moeilijk om de rust en het welzijn te vinden te midden van de stress en de uitdagingen van ons leven. Tegenwoordig kunnen we veel technieken vinden om stress te verminderen, maar werkt het echt? Kunnen we accepteren dat er dingen zijn die we kunnen veranderen en dingen die we niet kunnen veranderen?

Waarom is deze cursus anders?

  • Omdat we niet alleen zullen leren hoe om te gaan met stress, maar we zullen vooral onszelf en de wereld om ons heen leren begrijpen;
  • Omdat we ons niet alleen zullen richten op de techniek, maar ook op de motivatie en het doel (waarom, hoe en wat);
  • Omdat het in deze maatschappij een hele troost kan zijn om te delen met mensen die nog steeds bereid zijn om te zoeken naar de waarheid onder de oppervlakte;
  • Omdat het hier niet gaat om korte termijn oplossingen of onmiddellijke bevrediging, maar om het hebben van het “vogelperspectief”, over het “grotere plaatje” van het leven;
  • Omdat we de inzichten zullen delen van een levende wijsheidstraditie: Van de Boeddha 2600 jaar geleden tot de huidige Dalai Lama en vele andere opmerkelijke leraren.

Door de wijsheid van meditatie en de intentie van vriendelijkheid, is er niets dat niet bereikt kan worden. Deze cursus is een interactief proces dat open staat voor iedereen, en speciaal voor de beginners. We zullen de kunst van het mediteren op een eenvoudige manier ervaren en de grondbeginselen van de boeddhistische filosofie en haar wetenschap van de geest delen.

De sessies

Deze cursus begint 27 november en heeft daarnaast nog drie andere sessies:

  • Sessie 1: ‘Stress: Waarom? Hoe? Wat?’ op 27 november van 11:00 tot 12:30;
  • Sessie 2: ‘Verandering is op komst…’ op 4 december van 11:00 tot 12:30;
  • Sessie 3: ‘Ontevredenheid en lucide compassie’ op 11 december van 11:00 tot 12:30;
  • Sessie 4: ‘Projecties en realiteit’ op 18 december van 11:00 tot 12:30.

De cursus kan ook op aanvraag gestart worden, indien u met minimum 2 personen bent.

Interesse?

Wil jij graag deelnemen aan deze cursus? Ga dan naar de website van Munsel Meditation en schrijf je in! Deelname kost €90,- per persoon.