Laden Evenementen

Daan van Schaik Jazztrio concert in Het Witte Kasteel (afgelast)

Informatie
Datum:
24 april 2022
Tijd:
00:00 tot 00:00
Prijs: €15

Let op: dit concert gaat wegens omstandigheden niet door!

Dit concert is een introductie op jazzmuziek en biedt je de kans om deze muziekstijl beter te leren kennen en dat in Het Witte Kasteel. Wat maakt een (live) jazz concert nou zo anders dan een klassiek/pop/rock concert? Toen we deze vraag aan pianist Daan van Schaik stelden zei hij: ‘Wat in mijn ogen zo mooi is aan live jazz, is dat je de interactie tussen de muzikanten zo goed meemaakt als publiek. Omdat jazzmuziek niet van voor tot achter is uitgeschreven is er veel ruimte voor spontaniteit. Dit wil niet zeggen dat je ‘zomaar wat doet’, maar wel dat ieder stuk dat gespeeld wordt steeds weer anders is. Dat maakt de stijl uniek en zowel voor de speler als luisteraar een belevenis.’

Wat je kunt verwachten

De composities van pianist Daan van Schaik vormen de basis van ‘DVS Jazz’. Deze variëren van rustige klankvelden tot expressieve moderne jazzmuziek met grote dynamische verschillen. Elk stuk is gebaseerd op een idee of verhaal, dat Daan altijd toelicht aan zijn luisteraars, die zo worden ‘meegenomen’ in de muziek.

Het trio ‘DVS Jazz’ bestaat uit:
Daan van Schaik (piano/fender rhodes)
Stef Joosten (basgitaar)
Frank Wintermans (drums).

Biografie Daan van Schaik

Daan van Schaik behaalde in 2014 zijn Bachelor of Music Jazz Piano aan het Tilburgs conservatorium. Hij heeft daar lessen gevolgd bij twee Nederlandse top-pianisten: Rembrandt Frerichs en Boy Edgar-prijswinnaar 2014 Jeroen van Vliet. Ook heeft hij masterclasses gevolgd bij Harmen Fraanje, Tamir Hendelman, Rembrandt Frerichs, Eef van Breen, Martijn Vink e.a.

Door de jaren heen heeft hij het podium gedeeld met veel jonge succesvolle jazz-artiesten zoals Sanne Rambags (Edison winnares), Jesse Schilderink, Anna Serierse, Kevin van den Elzen, Kika Sprangers, Jeroen Verberne (Gallowstreet, Chef’Special) , Koen Smits, David Romanello, Mitchell Damen e.a.

Tickets?

Wil jij dit concert bij wonen? Dat kan! Scoor je tickets via deze website. Het concert begint om 11:00 uur en tickets kosten 15 euro. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis!