Agenda

Dag van de Filosofie

Dag van de Filosofie in Cinecitta (AFGELAST!)

Wanneer: 4 april 2020 van 13:00 tot 22:00 Waar: Cinecitta Entree: €15,-
Bestel tickets

Dag van de Filosofie in Cinecitta (AFGELAST!)

De Dag van de Filosofie is een jaarlijks evenement in Tilburg dat Cinecitta organiseert in het kader van de nationale Maand van de Filosofie. Het vindt plaats op zaterdag 4 april, van 13:00 uur tot 22:00 uur, in Theater Cinecitta, Tilburg.

Thema

Het thema van de Maand van de Filosofie in 2020 is Het uur van de waarheid. De waarheid staat onder druk. Nepnieuws en misleidende Facebook-campagnes bedreigen wereldwijd democratische processen; bevolkingsgroepen worden tegen elkaar opgezet. De geloofwaardigheid van de wetenschap is niet meer vanzelfsprekend, kennis over klimaatverandering en vaccinatieprogramma’s wordt openlijk in twijfel getrokken. Tijdens de Dag van de Filosofie stellen filosofen, wetenschappers en kunstenaars vragen als: wat is de status van waarheid, hoe komt waarheid tot stand, en is de waarheid voor iedereen hetzelfde? Wat kunnen filosofen ons leren over een constructieve en effectieve omgang met het begrip waarheid?

Programma

Van 13:00 tot 22:00u vinden er vele lezingen en workshops plaats door een legio aan filosofen en wetenschappers. Een absolute aanrader voor iedereen die houdt van een stevig staaltje hersengymnastiek. Ook is er volop gelegenheid tot discussie en een gezellig drankje in de foyer. De afsluiting van de dag is een toneelstuk waarbij Frank Lammers in de huid van de beroemde filosoof Karl Marx kruipt.

Locatie

Reageer op dit bericht