Dagprogramma carnaval in Kruikenstad op maandag: de leukste feestjes en evenementen op een rijtje!

Informatie
Datum:
28 februari 2022
Prijs: Gratis
Locatie:Carnavalsstichting Tilburg

Na het weekend blijven de echte die-hards over tijdens carnaval in Kruikenstad. Benieuwd wat er allemaal te beleven is tijdens carnaval in Tilburg op maandag 28 februari. We zetten het voor je op een rijtje. Lees snel verder. 

Buitencarnaval

Op een hoop horecapleinen en in een hoop horecastraten wordt van alles georganiseerd. Benieuwd wat allemaal? We zetten het voor je op een rijtje.

  • Carnavalsprogramma Kruikenplein: op het pleintje voor Café de Baret, Bruin Kafee en De Vos en De Craen is het vijf dagen feest. Het Kruikenplein opent om 13:00 uur voor het Sjantenellebal. Onder andere DJ Coenio, Calvin Rigter, Alex, Wilbert Pigmans, Frank Smeekens en vele anderen treden op.
  • Carnavalsprogramma Stadhuisstraat: het gezellige horecastraatje is helemaal overdekt. Vanaf 12:00 uur treden diverse dj’s en dweilorkesten op. Van 20:00 – 23:00 uur is het feest met De Nostalgieten.
  • Carnavalsprogramma ’t Groôte Pleinfestijn op de Paleisring: The Return of The Kruik met onder andere Fiësto, Skoften Sloopservice, Alaafterparty en vele anderen.
  • Carnavalsprogramma Piusplein: Ook op het Piusplein-Zuid (het plein voor ’t Taphuys, Café Bolle, Café Brandpunt, Slagroom en Gastrobar RIX) is een buitenpodium geplaatst. Op maandag staat het Carnafiësta Internationaal Studentenfestival op het programma.

Kroegprogramma’s

In diverse kroegen en horecazaken is ook van alles te doen. Klik hieronder voor de verschillende kroegprogramma’s.

Bodem leggen

Er zijn ook verschillende horecazaken met een carnavalsmenu. En aangezien een goede bodem belangrijk is tijdens carnaval, zetten wij deze plekken graag voor je op een rijtje.

Kruikenmunt

Ook dit jaar kun je tijdens carnaval betalen met de Kruikenmunt. Je kunt dit betaalmiddel op verschillende plekken in de stad kopen om er vervolgens bij bijna alle kroegen mee te betalen. Wel zo handig. Check hier waar je de Kruikenmunt allemaal kunt inleveren en wat een Kruikenmunt kost.

Geen officiële carnavalsevenementen

Normaal gesproken organiseert de Tilburgse carnavalsstichting tijdens carnaval diverse evenementen. Denk aan D’n Inhaol, D’n Opstoet, Kruikenstad in Koor, Et Sebiet en veel meer. Deze evenementen gaan tijdens deze editie van carnaval in Kruikenstad niet door. De carnavalsstichting heeft helaas te weinig tijd gehad om de evenementen goed voor te bereiden. Ook was de oproep vanuit de overheid om zo min mogelijk grote evenementen te organiseren tijdens carnaval omdat corona nog steeds onder ons is. Wel heeft de carnavalsstichting aangekondigd dat D’n Opstoet – de jaarlijkse carnavalsoptocht – wordt verplaatst naar zondag 27 maart. De carnavalsstichting hoopt volgend jaar weer evenementen te kunnen organiseren en wenst ondanks het niet doorgaan van deze evenementen alle Kruiken en Kruikinnen een prachtige carnaval.

Tienercarnaval

Ook voor tieners is het in Kruikenstad genoeg te doen. Zo wordt er in de Reeshof vijf dagen lang tienercarnaval georganiseerd bij Café Dongewijk. Er zijn alcoholvrije cocktails & shotjes en het wordt dagelijks een groot feest voor kids tussen de 11 en 15 jaar. Iedere dag duurt Marshmallow – zo heet het feest – van 20:00 tot 00:00 uur.