Dagprogramma carnaval in Kruikenstad op vrijdag: de leukste feestjes en evenementen op een rijtje!

Informatie
Datum:
25 februari 2022
Prijs: Gratis
Locatie:Carnavalsstichting Tilburg

Alaaaaaaaaaaaaf! Eindelijk is het zover! Nadat we het zo ontzettend lang hebben moeten missen, kunnen we eindelijk weer gaan carnavallen. Kruik Schrobbelèr in je kiel, Kruikensjaal om en naar je favoriete kroeg. Ben jij benieuwd wat er op de vrijdag van carnaval allemaal te beleven is in Kruikenstad? Wij zetten het voor je op een rijtje. Lees snel verder. 

Buitencarnaval

Op een hoop horecapleinen en in een hoop horecastraten wordt van alles georganiseerd. Benieuwd wat allemaal? We zetten het voor je op een rijtje.

  • Carnavalsprogramma Kruikenplein: op het pleintje voor Café de Baret, Bruin Kafee en De Vos en De Craen is het vijf dagen feest. Op vrijdag is het vanaf 11:11 uur Krukenstad Springt. Onder andere Lamme Frans, Veul Gère, DJ Coenio en DJ Calvin Rigter verzorgen de muziek.
  • Carnavalsprogramma Stadhuisstraat: het gezellige horecastraatje is helemaal overdekt en op het podium geniet je van diverse dj’s en dweilorkesten.
  • Carnavalsprogramma ’t Groôte Pleinfestijn op de Paleisring: ’t Groôte Alaafterparty Vrijmibo Aftrapfist met onder andere de nieuwe cliplancering en Feest DJ Toob.
  • Carnavalsprogramma Heuvel: op de Tilburgse Heuvel staat ook een podium waar diverse artiesten optreden tijdens carnaval. DJ Erix draait de lekkerste platen.
  • Carnavalsprogramma Piusplein: Ook op het Piusplein-Zuid (het plein voor ’t Taphuys, Café Bolle, Café Brandpunt, Slagroom en Gastrobar RIX) is een buitenpodium geplaatst. Op vrijdag vindt Den Aftrap plaats.

Kroegprogramma’s

In diverse kroegen en horecazaken is ook van alles te doen. Klik hieronder voor de verschillende kroegprogramma’s.

Bodem leggen

Er zijn ook verschillende horecazaken met een carnavalsmenu. En aangezien een goede bodem belangrijk is tijdens carnaval, zetten wij deze plekken graag voor je op een rijtje.

Kruikenmunt

Ook dit jaar kun je tijdens carnaval betalen met de Kruikenmunt. Je kunt dit betaalmiddel op verschillende plekken in de stad kopen om er vervolgens bij bijna alle kroegen mee te betalen. Wel zo handig. Check hier waar je de Kruikenmunt allemaal kunt inleveren en wat een Kruikenmunt kost.

Geen officiële carnavalsevenementen

Normaal gesproken organiseert de Tilburgse carnavalsstichting tijdens carnaval diverse evenementen. Denk aan D’n Inhaol, D’n Opstoet, Kruikenstad in Koor, Et Sebiet en veel meer. Deze evenementen gaan tijdens deze editie van carnaval in Kruikenstad niet door. De carnavalsstichting heeft helaas te weinig tijd gehad om de evenementen goed voor te bereiden. Ook was de oproep vanuit de overheid om zo min mogelijk grote evenementen te organiseren tijdens carnaval omdat corona nog steeds onder ons is. Wel heeft de carnavalsstichting aangekondigd dat D’n Opstoet – de jaarlijkse carnavalsoptocht – wordt verplaatst naar zondag 27 maart. De carnavalsstichting hoopt volgend jaar weer evenementen te kunnen organiseren en wenst ondanks het niet doorgaan van deze evenementen alle Kruiken en Kruikinnen een prachtige carnaval.

Tienercarnaval

Ook voor tieners is het in Kruikenstad genoeg te doen. Zo wordt er in de Reeshof vijf dagen lang tienercarnaval georganiseerd bij Café Dongewijk. Er zijn alcoholvrije cocktails & shotjes en het wordt dagelijks een groot feest voor kids tussen de 11 en 15 jaar. Iedere dag duurt Marshmallow – zo heet het feest – van 20:00 tot 00:00 uur.