Dagprogramma carnaval in Kruikenstad op zaterdag: de leukste feestjes en evenementen op een rijtje!

Informatie
Datum:
26 februari 2022
Prijs: Gratis
Locatie:Carnavalsstichting Tilburg

De zaterdag van carnaval is traditiegetrouw een erg drukbezochte dag tijdens carnaval in Kruikenstad. De stad loopt vol met groen-oranje carnavalsvierders. Benieuwd naar het dagprogramma op zaterdag 26 februari 2022? We zetten de leukste feestjes voor je op een rijtje. Lees snel verder. 

Buitencarnaval

Op een hoop horecapleinen en in een hoop horecastraten wordt van alles georganiseerd. Benieuwd wat allemaal? We zetten het voor je op een rijtje.

  • Carnavalsprogramma Kruikenplein: op het pleintje voor Café de Baret, Bruin Kafee en De Vos en De Craen is het vijf dagen feest. Overdag staat Dronkedaorissen Outdoor op het programma. Hier heb je kaarten voor nodig. Daarna is het Kruikenplein vanaf 17:00 uur vrij toegankelijk voor iedereen. Dan treden onder andere Jan Biggel, Immer Hansi, DJ Coenio en DJ Calvin Rigter op.
  • Carnavalsprogramma Stadhuisstraat: het gezellige horecastraatje is helemaal overdekt. Op zaterdag geniet je vanaf 12:00 uur van So What, Koppent, Inside Out, Johnny Purple, CV De Jassen en vele anderen.
  • Carnavalsprogramma ’t Groôte Pleinfestijn op de Paleisring: Nostalgitische middag met diverse optredens. Daarna Het Groôte Pleinfestijn Feest met onder andere Duo Knotsgek.
  • Uurke Sengers in de Heuvelstraat: Het is inmiddels een traditie geworden tijdens carnaval: Uurke Sengers. In de Tilburgse Heuvelstraat verzamelen honderden Kruiken en Kruikinnen om te feesten op gezellige carnavalsmuziek. Ook kun je meerdere carnavalsoptredens verwachten. Uurke Sengers start om 14:11 uur.
  • Carnavalsprogramma Heuvel: op de Tilburgse Heuvel staat ook een podium waar diverse artiesten optreden tijdens carnaval. DJ Stefan, Erix, Johnny Purple, DJ TattaTim en de Jan van Brusselband treden op.
  • Carnavalsprogramma Piusplein: Ook op het Piusplein-Zuid (het plein voor ’t Taphuys, Café Bolle, Café Brandpunt, Slagroom en Gastrobar RIX) is een buitenpodium geplaatst. Zaterdag staat het Haandewasse met onder andere De Koljakkers, Veul Gère, Fiesta Cervessa, De Kapotte Kachels en veel meer op het programma.

Voor de sportievelingen

Op zaterdag 26 februari staat de Kruikenloop op het programma. Vanaf het terrein van Sarto kun je in je carnavalspak verschillende afstanden lopen. De hoofdafstand is 15 kilometer, maar je kunt ook kiezen voor de 5 en 10 kilometer. Ook is er een leuke run voor jeugd tot en met 13 jaar. Zij lopen namelijk een parcours van 1.111 meter.

Kroegprogramma’s

In diverse kroegen en horecazaken is ook van alles te doen. Klik hieronder voor de verschillende kroegprogramma’s.

Bodem leggen

Er zijn ook verschillende horecazaken met een carnavalsmenu. En aangezien een goede bodem belangrijk is tijdens carnaval, zetten wij deze plekken graag voor je op een rijtje.

Kruikenmunt

Ook dit jaar kun je tijdens carnaval betalen met de Kruikenmunt. Je kunt dit betaalmiddel op verschillende plekken in de stad kopen om er vervolgens bij bijna alle kroegen mee te betalen. Wel zo handig. Check hier waar je de Kruikenmunt allemaal kunt inleveren en wat een Kruikenmunt kost.

Geen officiële carnavalsevenementen

Normaal gesproken organiseert de Tilburgse carnavalsstichting tijdens carnaval diverse evenementen. Denk aan D’n Inhaol, D’n Opstoet, Kruikenstad in Koor, Et Sebiet en veel meer. Deze evenementen gaan tijdens deze editie van carnaval in Kruikenstad niet door. De carnavalsstichting heeft helaas te weinig tijd gehad om de evenementen goed voor te bereiden. Ook was de oproep vanuit de overheid om zo min mogelijk grote evenementen te organiseren tijdens carnaval omdat corona nog steeds onder ons is. Wel heeft de carnavalsstichting aangekondigd dat D’n Opstoet – de jaarlijkse carnavalsoptocht – wordt verplaatst naar zondag 27 maart. De carnavalsstichting hoopt volgend jaar weer evenementen te kunnen organiseren en wenst ondanks het niet doorgaan van deze evenementen alle Kruiken en Kruikinnen een prachtige carnaval.

Tienercarnaval

Ook voor tieners is het in Kruikenstad genoeg te doen. Zo wordt er in de Reeshof vijf dagen lang tienercarnaval georganiseerd bij Café Dongewijk. Er zijn alcoholvrije cocktails & shotjes en het wordt dagelijks een groot feest voor kids tussen de 11 en 15 jaar. Iedere dag duurt Marshmallow – zo heet het feest – van 20:00 tot 00:00 uur.