Dagprogramma carnaval in Kruikenstad op zondag: de leukste feestjes en evenementen op een rijtje!

Informatie
Datum:
27 februari 2022
Prijs: Gratis
Locatie:Carnavalsstichting Tilburg

De zondag van carnaval in Kruikenstad: het is altijd een van de mooiere carnavalsdagen. Benieuwd wat er allemaal te doen is in Tilburg? Wij zetten het programma op zondag 27 februari 2022 voor je op een rijtje. Lees snel verder voor meer informatie. 

Buitencarnaval

Op een hoop horecapleinen en in een hoop horecastraten wordt van alles georganiseerd. Benieuwd wat allemaal? We zetten het voor je op een rijtje.

  • Carnavalsprogramma Kruikenplein: op het pleintje voor Café de Baret, Bruin Kafee en De Vos en De Craen is het vijf dagen feest. Zondag gaat het Kruikenplein om 11:11 uur open. Dan start de carnavalscantus van C.V Biergierig. Daarna gaat Kruikenplein om 13:00 uur door met DJ Coenio en Calvin Rigter draaien de platen.
  • Carnavalsprogramma Stadhuisstraat: het gezellige horecastraatje is helemaal overdekt. Van 12:00 – 14:00 uur is het Straotontbijt door CV De Vrijbuiters. Daarna barst het feest los met onder andere UFO De Roodneuzen, Drumgabbers, CV De Jassen, Johnny Purple, Peter Selie en vele anderen.
  • Carnavalsprogramma ’t Groôte Pleinfestijn op de Paleisring: ’t Defilé Feest zonder D’n Opstoet. Ook staat de Alaafterparty afterparty op het programma.
  • Fist zonder tocht in de Spoorzone: In de Spoorzone – tussen de Koepelhal en de Hall of Fame aan de spoorzijde – staat op zondag 27 februari het Fist zonder Tocht op het programma. Want D’n Opstoet gaat wellicht niet door, Maar MSVDBFK en CV De Praotmaokers slaan de handen wederom in een voor een gaaf feestje. Het feest duurt van 14:00 – 19:00 uur.
  • Carnavalsprogramma Heuvel: op de Tilburgse Heuvel staat ook een podium waar diverse artiesten optreden tijdens carnaval. DJ DOA en vele anderen treden op.
  • Carnavalsprogramma Piusplein: Ook op het Piusplein-Zuid (het plein voor ’t Taphuys, Café Bolle, Café Brandpunt, Slagroom en Gastrobar RIX) is een buitenpodium geplaatst. Op zondag gin opstoet, wel de Alaafterparty.

Kroegprogramma’s

In diverse kroegen en horecazaken is ook van alles te doen. Klik hieronder voor de verschillende kroegprogramma’s.

Bodem leggen

Er zijn ook verschillende horecazaken met een carnavalsmenu. En aangezien een goede bodem belangrijk is tijdens carnaval, zetten wij deze plekken graag voor je op een rijtje.

Kruikenmunt

Ook dit jaar kun je tijdens carnaval betalen met de Kruikenmunt. Je kunt dit betaalmiddel op verschillende plekken in de stad kopen om er vervolgens bij bijna alle kroegen mee te betalen. Wel zo handig. Check hier waar je de Kruikenmunt allemaal kunt inleveren en wat een Kruikenmunt kost.

Geen officiële carnavalsevenementen

Normaal gesproken organiseert de Tilburgse carnavalsstichting tijdens carnaval diverse evenementen. Denk aan D’n Inhaol, D’n Opstoet, Kruikenstad in Koor, Et Sebiet en veel meer. Deze evenementen gaan tijdens deze editie van carnaval in Kruikenstad niet door. De carnavalsstichting heeft helaas te weinig tijd gehad om de evenementen goed voor te bereiden. Ook was de oproep vanuit de overheid om zo min mogelijk grote evenementen te organiseren tijdens carnaval omdat corona nog steeds onder ons is. Wel heeft de carnavalsstichting aangekondigd dat D’n Opstoet – de jaarlijkse carnavalsoptocht – wordt verplaatst naar zondag 27 maart. De carnavalsstichting hoopt volgend jaar weer evenementen te kunnen organiseren en wenst ondanks het niet doorgaan van deze evenementen alle Kruiken en Kruikinnen een prachtige carnaval.

Tienercarnaval

Ook voor tieners is het in Kruikenstad genoeg te doen. Zo wordt er in de Reeshof vijf dagen lang tienercarnaval georganiseerd bij Café Dongewijk. Er zijn alcoholvrije cocktails & shotjes en het wordt dagelijks een groot feest voor kids tussen de 11 en 15 jaar. Iedere dag duurt Marshmallow – zo heet het feest – van 20:00 tot 00:00 uur.