Laden Evenementen

Danseres Igona de Jongh met prachtige dansvoorstelling in de Schouwburg

Informatie
Datum:
15 maart 2022
Tijd:
20:15 tot 21:45
Prijs: €29,50

Igone de Jongh: prima ballerina, gelauwerd en bejubeld voormalig eerste soliste van Het Nationale Ballet en muze van de wereldvermaarde choreograaf Hans van Manen. De gelukkigen die haar in levende lijve hebben zien schitteren zijn daarvoor in de auto, trein of vliegtuig gestapt. Tot nu toe was ze alleen te bewonderen in gerenommeerde opera- of ballethuizen in New York, Parijs, Sint Petersburg of Amsterdam – vanavond staat ze op het Tilburgse podium. 
Sinds kort geniet Igone van de nazomer van haar imposante loopbaan en heeft een sterk verlangen om haar publiek in alle windstreken van ons land te bezoeken. Vanwege de pandemie liet dat langer op zich wachten dan gepland, maar ook het afgelopen jaar zat Igone niet stil. Zo maakte ze, geïnspireerd door de omstandigheden twee ‘corona-voorstellingen’: een openbare repetitie in het najaar van 2020 en Igone danst door in een speciale serie in Koninklijk Theater Carré. Ook verscheen haar autobiografie en kwam de documentaire En als beloning zweef je uit.

In haar eerste grote theatertournee danst ze, met de haar bekende overgave en vakmanschap, de meest spannende choreografieën uit haar omvangrijke repertoire. Soms alleen op het toneel, soms samen met een partner of partners, soms live begeleid door muziek. Igone: “Het afgelopen jaar heeft meer dan ooit laten zien hoe we elkaar en menselijk contact nodig hebben, ik kijk er dan ook bijzonder naar uit u te ontmoeten.”

Naast prachtige dans, vertelt Igone ook over haar leven als danseres. Een leven van ontbijten, lunchen en dineren met een enkel blaadje sla, moordende repetities, kapotte voeten, maar ook van premières in het pluche met koningen en koninginnen. En dat terwijl er ondertussen gewoon boterhammetjes gesmeerd moesten worden voor haar kind. Vanavond gaat Igone letterlijk en figuurlijk met je in gesprek. Een absolute aanrader!