logo
Laden Evenementen

Dansjacht: geniet van live dans performances in de Piushaven

Informatie
Datum:
17 oktober 2021
Tijd:
12:00 tot 16:00
Prijs: Gratis

Van huppelende dansers op de vlonders tot een dansende veervrouw in een bootje. Op zondagmiddag 17 oktober van 12:00 tot 16:00 trakteren maar liefst elf lokale en nationale danstalenten bezoekers en voorbijgangers op pop-up dans performances in de Piushaven tijdens Dansjacht. Publiek wandelt op eigen houtje rond, en komt zo allerlei minivoorstellingen tegen. Je als bezoeker aanmelden is niet nodig, het programma is gratis te bezoeken. Lijkt jou dit wat? Lees dan snel verder.

Performances

Andreas Hannes

In de opzwepende groove van een voortstuwend ritme huppelt een groep dansers door het eindige om het oneindige te vinden. Ze bewegen van ontmoeting naar vertrek, van droom naar herinnering.

Nina Wijnmaalen in samenwerking met Tilburgs Byzantijns Koor

Een korte ontmoeting, over het verlangen naar de ander, naar verbinding en intimiteit, begeleid door de indringende klanken van het Tilburgs Byzantijns Koor.

Celine Werkhoven

Stap in het bootje bij de veervrouw en maak de oversteek. Als betaling voor het roeien vraagt zij slechts een goed verhaal, een wens, een last, een geheim of andersoortig zielenroersel dat overboord mag.

TeaTime Company powered by Circolo

TeaTime Company tart het balanspunt van een 2,5 meter lange paal. Al klimmend, op elkaar vertrouwend en onder en boven elkaar gevouwen gaat het trio helemaal op in hun relatie.

Jade van den Hout powered by DansBrabant

Op acht billboards in de Piushaven worden portretten van dansende Tilburgers tentoongesteld. Scan de QR code en maak via een video kennis met de geportretteerden. Met deze reeks van dansende Tilburgers willen we het plezier van bewegen belichten.

Jordy Dik powered by Tiuri

Een korte choreografie met drie performers van Theaterwerkplaats Tiuri, twee professionele dansers en een live muzikant. Het bijzondere zestal is op zoek naar één van de mooiste en tegelijkertijd moeilijkste dingen uit het leven: vreugde. Zie dat maar eens te pakken te krijgen.

moOv – Here With You

moOv zoomt in op het simpele gebaar van handen vasthouden, handen schudden en de zorg, ondersteuning en liefde die fysieke genegenheid kan brengen. Hoewel deze lichaamstaal in tijden van corona veel minder vanzelfsprekend is geworden.

The100Hands in samenwerking met Fontys

The100Hands onderzoekt samen met een groep dansers van Fontys Dansacademie de relatie tussen kracht, macht en vertrouwen. Tijdens Dansjacht kun je een korte uitdagende groepschoreografie zien met een deel van het resultaat.

Vloeistof in samenwerking met derdejaars studenten Fontys Dansacademie

Op een onopvallende hoek, een ‘achteraf’ veldje in de stad, een blinde hoek. Daar gebeurt het. Een groep jonge mensen verovert terug wat van hen is in een decor van seniorenwoningen. Het dansmateriaal ontstaat uit het gevoel iets kwijt te zijn geraakt wat je dierbaar is.

Chilton Galimo

Chilton Galimo maakt een opzwepende, muzikale performance samen met Tilburgse urban actievelingen. De performance is meerdere keren op de middag te zien en tussendoor houdt Chilton open jams waarbij de hele buurt wordt uitgenodigd mee te bewegen.

Nick Deroo

Drie mensen zoeken naar de grenzen van hun eigen bestaansrecht. Een offer is noodzakelijk. Enkel op die manier kan verbinding worden gecreëerd met datgene rondom hen. Ze zoeken naar een collectiviteit welke het heden overstijgt.

Over “Being There”

Hoe kijken we naar onze omgeving en bewegen we onszelf daarin? Deze actuele vraag staat centraal tijdens Dansjacht, feestelijk hoogtepunt van Being There. Being There is de naam van het terugkerende project waarmee Tilburg Dansstad jaarlijks het bewegende lichaam in de openbare ruimte onderzoekt. Choreografen en dansers trekken de stad in; straten, pleintjes en parken worden hun werkterrein. Zo bewogen zij voorgaande jaren al in de binnenstad en woonwijk Theresia, begeven ze zich nu richting de Piushaven en volgen in komende jaren het stadspark en museumkwartier.

Being There / Dansjacht wordt georganiseerd door Tilburg Dansstad, het samenwerkingsverband in de dans van DansBrabant, Fontys Dance Academy, Theater De Nieuwe Vorst, Theaters Tilburg en Factorium.

Interesse?

Wil jij hier bij zijn? Ga dan naar de website van Being There voor meer informatie.