Agenda

A Day in the Darkness

Dansvoorstelling: A Day in the Darkness, Vicky Angelidou

Wanneer: 31 oktober 2020 van 12:30 tot 17:30 Waar: Het Cenakel Tilburg Entree: €8,50
Bestel tickets

Dansvoorstelling: A Day in the Darkness, Vicky Angelidou

De Griekse choreografe Vicky Angelidou geeft visueel beperkte mensen een stem met twee unieke voorstellingen in het Cenakel. In geluidsfragmenten uit interviews met blinden en slechtzienden wordt antwoord gegeven op de vraag: wat kunnen zij zien en ontgaat de rest van ons?

A Day in the Darkness

Blinden en slechtzienden zijn vaak onzichtbaar voor ons omdat we de neiging hebben om in bubbels te leven. Maar door onszelf open te stellen voor hun ervaring van de wereld. Kunnen we ons verdiepen in wijsheid die voortvloeit uit leven zonder zicht. ‘A Day in the Darkness’ is een unieke kans om dit alles te ervaren.

Elke twintig minuten krijgen vier bezoekers de kans om de voorstelling een-op-een te beleven. Zij worden met elastieken aan dansers verbonden en ervaren de bewegingen met hun overige zintuigen zoals voelen en horen. Deze ervaring is toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Bezoekers die volledig kunnen zien kunnen wellicht de ogen sluiten om zo een ‘kijkje’ te nemen in de wereld van mensen met een visuele beperking.

Er zijn maximaal 12 tickets per tijdvak en 4 bezoekers zullen actief deelnemen in het optreden. Door deze eventueel geblinddoekt te ervaren. Mensen met een visuele beperking zullen hierop voorrang krijgen.

In het kort

  • Datum: 24 en 31 oktober 2020
  • Tijd: tussen 12:30 and 17:30 (verdeeld in tijdslots)
  • Locatie: Het Cenakel, Cenakel 1, 5022 KK, Tilburg
  • Tickets: €8,50 

Tijdens dit evenement worden alle richtlijnen van het RIVM opgevolgd. Bezoekers mogen zelf bepalen of zij een mondkapje dragen.

 

Locatie