logo
Laden Evenementen

Dansvoorstelling L.O.V.E

Informatie
Datum:
14 mei 2022
Tijd:
18:00 tot 20:00
Prijs: €13

De dansvoorstelling L.O.V.E. vindt plaats op 14 mei en bestaat uit vier afzonderlijke liefdesverhalen. De performers nemen het publiek mee langs een korte route in de kleurrijke Wingerdhoek in het centrum van Tilburg. De intieme performances worden omlijst door een muzikale compositie van woorden en uitspraken van geïnterviewde liefdeskoppels.

Alle betrokkenen bij dit project zijn afkomstig uit Tilburg wat bijdraagt aan het inclusieve karakter waarbij inwoners, professionele dansers en kunstenaars zich gezamenlijk op creatieve wijze verbinden aan deze productie. Creativiteit en vrije expressie wordt toegankelijk gemaakt in de publieke ruimte en neemt haar plaats actief in in de stad als reactie op ‘de liefde’.

Centraal in deze voorstelling staat het onderzoeksproces en de dualiteit van realisme en verbeelding die met elkaar samenvallen in de performances. Interviews met liefdeskoppels vormen de basis voor deze artistieke creatie en de gesprekken liggen ten grondslag aan het geluidslandschap van de performances. Het publiek beweegt zich, zowel fysiek als mentaal, tussen de rol van ooggetuige in de gesprekken bij het horen van de fragmenten en de rol van publiek dat wordt meegevoerd naar de magische en surreële verbeeldingswereld gedurende de performances. Deze afwisseling tussen de twee werelden wekt een gevoel van eenheid op tussen de alledaagse realiteit en de onbegrensde verbeelding.

De maker heeft, na 6 maanden onderzoek naar de fenomenologie van relaties, discussies en interviews met koppels van verschillende leeftijden, afkomst, geslachten en relatie-fases, een bijzondere collage gemaakt van ‘liefdesrelaties’ die zich manifesteren in de voorstelling, met als doel het publiek bij de dialoog te betrekken in zowel de complexiteit en uniciteit van elke relatie, als ook met de gelijkenissen en herhalende patronen waar we als mens uiteindelijk dreigen in te vervallen.

Credits

  • Teksten: Interviews met koppels die anoniem wensen te blijven
  • Choreografie: Vicky Angelidou
  • Origineel muziek-geluidsdesign: Xavier Geerman
  • Sets-costuums-belichting: Yda Sinay
  • Productie, organisatie en uitvoering: Xenia Tsompanidou
  • Visueel materiaal: Niels Bazelmans
  • Dansers: Marcel van Beijnen, Isaac Butler, Lunella Cherchi, Ines Dominguez del Corral, Elysia Mc Mullen, Martijn Schipper, Kelly Vanneste

Meer informatie

L.O.V.E. wordt mogelijk gemaakt door Makersfonds/Kunstloc en Makershuis Tilburg, speciale dank aan Dans Brabant. De voorstelling vindt dus plaats op 14 mei om 18:00 op de Wingerdhoek. Op de hoogte blijven van het evenement? Check dan de Facebookpagina van L.O.V.E of deze website. Een ticket kost je €13 en is hier verkrijgbaar.