logo
Laden Evenementen

De Besterd Mijl 2023

Informatie
Datum:
18 juni 2023
-
19 juni 2023
Locatie:Besterdplein

Op zondagmiddag 18 juni (Vaderdag) wordt er in de wijk Loven-Besterd ‘De Besterd Mijl’ weer gelopen. De Besterd Mijl is een hardloopwedstrijd waarbij de deelnemers hun kwaliteiten kunnen meten op een stratencircuit van een Engelse mijl (1610 meter) lang. Dit kan daarmee een mooie test zijn in de voorbereiding voor bijvoorbeeld de Tilburg Ten Miles! Er kan gekozen worden uit afstanden van 1, 3 of 5 Besterd Mijlen. Aansluitend is er een leuke korte KidsRun én een FunRun die beide óp het gezellige Besterdplein gelopen worden. De Besterd Mijl maakt onderdeel uit van de gemeente stimulatieprijs ‘Tilburg Triple’.

Speciaal voor jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 12 jaar is er als eerste loop om 12.30 uur de ‘1x Besterd Mijl’. Aansluitend starten de deelnemers vanaf 12 jaar en ouder voor de 1, 3 of 5 rondjes van De Besterd Mijl. Voor de lopers van de Besterd Mijl is er een tijdregistratie. Dit gaat door middel van een chip in het borstnummer. Loop jij ook mee?

Muziek en vertier op het plein

Het belooft een supergezellige middag op het Besterdplein te worden! Want ook voor de toeschouwers is er van alles te zien en te beleven. Op het gezellige terras zijn dit jaar muzikale optredens van ‘8DAYS@WEEK’ de Beatles coverband uit de Besterd, de Tilburgse zanger Bas Hutten en verder muziek van DJ Dré. Daarnaast uiteraard diverse speelactiviteiten voor de kinderen. Kortom is een bezoek aan de Besterd Mijl een bruisende Vaderdag invulling, ook omdat de bekendmaking van ’De Beste Vader van Tilburg’ verkiezing hier plaats zal vinden.

Parcours Besterd Mijl

Het stratenparcours is 1610 meter lang en start op het Besterdplein. Via Nic. Pieckstraat, Leonard van Veghelstraat, Koestraat, Molenbochtplein, Violierstraat, Molenbochtstraat, Besterdplein, Kruisstraat, Molenstraat, Noord Besterdstraat, Besterdplein . Vanzelfsprekend willen we de bewoners aan dit parcours vragen om de hardlopers fanatiek aan te moedigen!

Na de verschillende afstanden van De Besterd Mijl is er op het Besterdplein, op een parcours van 225 meter lang, een leuke KidsRun voor de allerkleinste kids om 15.00 uur en een FunRun die start om 15.30 uur.

Je Kunt m’n Rug Op

De bedoeling bij de ‘Je Kunt m’n Rug Op’-race is om het parcours op het Besterdplein één keer rond te lopen mét een vriend of vriendin óp je rug! En het gaat natuurlijk voornamelijk om de fun in deze FunRun! Hoewel: de winnaar van de ‘Je Kunt m’n Rug Op’-race krijgt het gewicht van zijn of haar passagier in liters bier! Bij de start wordt daarom de passagier eerst gewogen. En begrijpelijk moet diezelfde passagier ook het hele rondje op de rug van de loper blijven zitten of hangen.

Inschrijven

De Besterd Mijl wordt gelopen op Vaderdag, Zondag 18 juni. Vanaf 12.30 uur starten de verschillende onderdelen en categorieën. Inschrijven kan via deze website.