Laden Evenementen

De Dag van de Stad in Tilburg!

Informatie
Datum:
29 september 2022
Tijd:
11:30 tot 17:30
Prijs: Gratis

Op 28 en 29 september a.s. is het zover: de Dag en voorafgaande Nacht van de Stad in Spoorzone Tilburg en de Tilburgse binnenstad. De Dag van de Stad is het grootste landelijke multidisciplinaire congres voor iedereen die werkt aan de ontwikkelingen in steden en stedelijke regio’s. Tijdens de Nacht zal Tilburg bruisen van muziek, theater, ontdekkingen, gesprekken en veel meer. Ook kun je mee op interessante excursies. Lees snel verder voor alles wat je moet weten over de Dag van de Stad en scroll naar beneden voor het linkje naar informatie over de Nacht van de Stad. 

De stad van iedereen

De zesde Dag van de Stad heeft als thema ‘de stad van iedereen’. Hoe zorg je ervoor dat alle inwoners, ook de 1 miljoen kwetsbaren in Nederland, mee kunnen doen in de stad? Dat iedereen gelijke kansen heeft, op werk, passende woonruimte, goed onderwijs en goede zorg? En hoe kunnen de grote fysieke opgaven in de stad, zoals de krapte op de woningmarkt of de energietransitie, hieraan bijdragen? Kortom: hoe maken en houden we onze steden inclusief en toekomstbestendig? Dat zijn vragen die we ons zullen gaan stellen aan de hand van een gevarieerd programma met inspirerende sprekers, interessante excursies en met volop gelegenheid om inzichten te delen. Meer dan ooit staat De Dag van de Stad in het teken van de verwevenheid tussen fysieke vraagstukken en het bevorderen van inclusie.

Het programma

Naast een gezamenlijk programma is er ook een keuzeprogramma. Daaruit stel je naar voorkeur jouw eigen dagprogramma samen. Bij je inschrijving geef je meteen je programmakeuze op, zo ben je meteen verzekerd van een plek. Dat doe je door een persoonlijke selectie te maken uit de programmaonderdelen die in drie rondes tussen 11.20 uur en 15.20 uur plaatsvinden. Je kiest uit meer dan 30 verschillende programmaonderdelen verdeeld over zeven locaties. Je schrijft je voor maximaal drie programmarondes in. Een programmaronde duurt een uur, een uitzondering hierop vormen de excursies en ontwerpateliers. Die duren twee uur, en je kan daardoor nog maar één andere programmaronde kiezen. Succes met mixen en matchen! Vind je dat lastig? Maak dan je persoonlijke programma-top 3 per ronde. Bij inschrijving ga je per ronde voor je eerste keuze. In het inschrijfformulier zie je hoeveel plekken er nog zijn. Is het programmaonderdeel al vol? Dan schrijf je in bij de nummer 2 uit je top 3. Wacht niet te lang met inschrijven, er zijn programmaonderdelen waar slechts voor een beperkt aantal deelnemers plek is. Geen zorgen, welke keuze je ook maakt, dit wordt jouw Dag van de Stad! Inschrijven doe je hier.

Meer informatie

Het evenement zal plaatsvinden op de Spoorzone. De Wagenmakerij op het terrein is de centrale ontmoetingsplek. Spreekt dit evenement jou wel aan? Aarzel niet, het is gratis! Wil je meer weten over de Dag van de Stad? Klik hier! Voor informatie over de Nacht van de Stad, klik hier.